Medie: USA og Kina når delvis handelsaftale

Udgivet den 11-10-2019  |  kl. 19:40  |  

USA og Kina har fredag indgået en delvis handelsaftale, som kan skabe forudsætningerne for en våbenhvile i handelskrigen mellem verdens to største økonomier.

Det erfarer Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder med kendskab til sagen.

En delvis aftale kan bane vejen for en større handelsaftale, som præsidenterne Xi Jinping og Donald Trump kan underskrive senere i år, hedder det.

Som en del af aftalen vil Kina imødekomme amerikanske krav på landbrugsområdet, mens USA vil lette på nogle tariffer på kinesiske varer.

Den delvise aftale kan stadig blive ændret, skriver Bloomberg News, da Donald Trump mødes senere fredag med Liu He, Kinas vicepremierminister og topforhandler, i Det Hvide Hus.

Liu He har både torsdag og fredag mødtes med Robert Lighthizer, USA's handelsrepræsentant og topforhandler i handelskrigen.

Både torsdag og tidligere fredag har USA's præsident Donald Trump også slået den positive tone an omkring forhandlingerne.

- Gode ting sker på handelsmødet med Kina. Varmere følelser end tidligere - mere som i gamle dage. Jeg mødes med vicepremierministeren i dag og vil gerne se noget væsentligt ske, skrev præsidenten på Twitter fredag.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder