Moody's sænker bank-udsigter: Rentabilitet presses af virusudbrud

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 11:37  |  
Arkiv: Foto

Kreditvurderingsbureauet Moody's har sænket udsigterne for de danske banker til negative fra stabile.

Det skyldes udbruddet af coronavirus, der ventes at ramme den danske økonomi, hvilket kan føre til en stigning i problemlån og forværre rentabiliteten i banksektoren.

- Den danske regerings politiske tiltag for området har været omfangsrig omfattende finansiel støtte til forretninger og ansatte samt dem med usikre ansættelser som freelancere.

- Imidlertid vil det ikke være nok til helt at være modvægt til vækstfaldet som følge af coronavirusset, der vil blive værre, jo længere udbruddet varer, vurderer Moody's i en analyse.

Analysen omfatter de ni danske finansielle institutioner, som Moody's vurderer. Blandt de børsnoterede gælder det Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord og Ringkjøbing Landbobank.

RENTABILITET VENTES UNDER PRES

I analysen spår Moody's at de danske bankers rentabilitet, der allerede er under pres på grund af negative indlånsrenter, vil blive ramt af yderligere modvind:

- Disse inkluderer en stigning i hensættelser til udlånstab fra nylige lave niveauer, reducerede handels- og investeringsindtægter på grund af markedsvolatiliteten, lavere gebyrindtægter grundet en stoppende konjunkturcyklus og yderligere margin-erosion drevet af ændringer af ordinære lån til lån støttet af garantier fra staten, skriver kreditvurderingsbureauet.

Kapitalsituationen i banksektoren ventes dog fortsat at være tæt på det nuværende niveau, der i Moody's optik er ganske robust.

Derudover er vurderingen også, at både finansiering og likviditet fortsat vil være stabil i den aktuelle situation, ligesom også den statslige støtte til sektoren er stabil.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder