Mærsk-rival ser svagere resultater resten af året

Udgivet den 30-05-2023  |  kl. 07:40  |  
Arkiv: Foto

Den franske shippingkoncern CMA CGM meldte efter dansk børslukketid fredag om "ekstremt solide" tal for første kvartal trods markant tilbagegang i forhold til samme kvartal sidste år.

Men første kvartal ser også ud til at blive det bedste af årets fire kvartaler, da normaliseringen af fragtmarkedet fortsætter.

Første kvartal bød på et fald i omsætningen hos Mærsk-rivalen på 30,2 pct. til 12,7 mia. dollar og et fald i driftsresultatet, EBITDA, på 61,3 pct. til 8,9 mia. dollar.

- Efter to usædvanlige år er vores branche gået ind i en normaliseringsfase på grund af afmatningen i den globale vækst, inflation og et lagernedbringelsesfænomen, der fortsætter i mange dele af verden, siger topchef Rodolphe Saadé i regnskabet.

I forhold til udsigterne fremhæves, at de makroøkonomiske prognoser for 2023 forudser moderat global BNP-vækst i løbet af året i lyset af inflationspres, som trækker forbruget ned i OECD-landene.

- Dette kan dog eventuelt stabiliseres senere på året. Ikke desto mindre ventes ny fragtkapacitet, der bliver leveret i de kommende kvartaler, at fortsætte med at presse raterne på containerfragt.

- I dette miljø forventes første kvartal at blive årets bedste kvartal, da koncernens finansielle resultater fortsætter med at bevæge sig tilbage mod det normale, skriver CMA CGM i regnskabet.

Inden for containershipping faldt den fragtede volumen med 5,3 pct. fra samme kvartal året før til 5,02 mio. tyvefodscontainere, TEU. Samtidig faldt den gennemsnitlige pris per fragtet container med 37 pct. til 1766 dollar.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder