Nationalbanken sætter renten ned og følger ECB

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 17:08  |  

Nationalbanken sætter indskudsbevisrenten ned med 10 basispoint til minus 0,75 pct.

Det oplyser banken torsdag eftermiddag.

Rentenedsættelsen kommer i kølvandet på en tilsvarende rentenedsættelse i Den Europæiske Centralbank tidligere på dagen, hvor centralbankchef Mario Draghi satte indlånsrenten ned med 10 basispoint til minus 0,5 pct. Og det var ventet, at Danmark ville følge efter.

- Det er en tangering af den hidtidige bundrekord fra starten af 2015, hvor Nationalbanken afværgede et spekulativt angreb på kronen. Dagens rentenedsættelse fra Nationalbanken er en direkte reaktion på rentenedsættelsen fra ECB tidligere i dag. Nationalbanken følger typisk de pengepolitiske ændringer i ECB for at fastholde en stabil kronekurs over for euroen, lyder det fra Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv.

ECB kan have endnu en rentenedsættelse i ærmet i år, og følger Nationalbanken efter igen, kan der komme en ny dansk renterekord i 2019, påpeger cheføkonomen.

- Ja, vi kan meget vel få den laveste ledende rente i verden. Yderligere rentenedsættelse fra ECB i 2020 kan herefter ikke udelukkes på nuværende tidspunkt, lyder det fra Tore Stramer.

Nationalbanken ændrede senest indskudsbevisrenten den 7. januar 2016. Her blev renten sat op med 10 basispoint til minus 0,65 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Danmark❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder