NB: Uden indgreb på boligmarkedet medfølger ansvar

Udgivet den 22-09-2021  |  kl. 13:21  |  

Med mangel på handling følger også et ansvar.

Det gjorde direktøren for Nationalbanken, Lars Rohde, klart ved onsdagens pressemøde i banken, da han blev spurgt til regeringens udmelding om ikke at gribe ind på boligmarkedet.

Som bekendt er boligpriserne de seneste år stukket i vejret. Siden 2012 er boligpriserne i gennemsnit steget med omkring 50 pct., mens stigningen lyder på 15 pct. alene for det seneste år.

Det fik i juni Nationalbanken til at anbefale handling fra regeringens side. En anbefaling, Nationalbanken fortsat står ved og efterlyser.

- Vores anbefalinger om at forbedre strukturen har ikke ændret sig. Vi mener det er det rette tidspunkt at gøre det rigtige, sagde Lars Rohde.

Direktøren mener, at strukturen kan forbedres ved at sikre, at de mest gældsatte skal afdrage på deres gæld, og ved at rentefradraget i mindre grad tilskynder til at optage gæld.

- En forbedring af strukturen vil forebygge en uholdbar risikoopbygning, tilføjede direktøren.

Lars Rohde ønskede ikke at kommentere, hvorvidt han personligt er skuffet over, at regeringen tirsdag i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet afviser at gribe ind på boligmarkedet, før at Det Systemiske Risikoråd mandag har afholdt møde.

Til regeringens udmelding om manglende indgriben på boligmarkedet bemærkede nationalbankdirektøren.

- Med mangel på handling følger også et ansvar.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  macro❯  Danmark❯ 

Relaterede nyheder