NEG Micon bygger to nye møller med henblik på USA-marked

Udgivet den 27-11-2001  |  kl. 14:44  |  

NEG Micon udvider sit produktprogram med to nye møller, der udbygger serien af henholdsvis 1,5 MW og 900 kW møller, fremgår det tirsdag af en pressemeddelelse. Møllerne er lavet specielt med henblik på det amerikanske marked.

Der er dels tale om en 1,5 MW middelvindsmølle med Active-Stall regulering - NM72C/1500 IEC II, dels en opgraderet 900 kW mølle - NM54/950 - med POWER-TRIM regulering til placering i områder med meget varierende klimatiske forhold.

- Med en kontinuerlig produktudvikling tilsigter NEG Micon til enhver tid at kunne opfylde markedet behov og krav om højteknologiske og konkurrencedygtige vindmøller. Med vores seneste familieforøgelse har vi udnyttet viden og erfaringer fra velafprøvede produkter med henblik på at kunne dække specifikke behov på kernemarkeder såvel i som uden for Europa, konstaterer NEG Micons administrerende direktør Torben Bjerre-Madsen.

USA er ét af NEG Micons kernemarkeder, og det forventes, at der i de kommende år vil blive installeret mellem 1000 og 2000 MW årligt på dette vigtige marked. NEG Micons nye 1,5 MW mølle er blandt andet udviklet til at imødekomme behovene på det amerikanske marked, der blandt andre kernemarkeder har et klima, der stiller store krav til vindmøllerne.

- NM72C/1500 er en særdeles interessant mølle for det voksende MW-segment i det amerikanske marked. Den nye variant er velegnet til opstilling i områder med be-grænset plads, med store klimatiske udsving og dermed store variationer i luftmassefylden. Og disse forhold er netop kendetegnende for mange områder i USA, forklarer NEG Micons udviklingsdirektør Ole Gunneskov. Møllen er samtidigt den første 60 Hz udgave af MW møllerne i NEG Micons produktprogram.

Med udviklingen af NM 54/950 med POWER-TRIM regulering har NEG Micon imødekommet flere kernemarkeders behov for en mølle, der kan optimere elproduktionen under særlige klimatiske forhold i områder med middelhøje vindhastigheder (IEC II).

- Markeder som for eksempel USA, Spanien og Indien er i mange områder karakteriseret ved lav luftmassefylde og specielt ved ekstreme udsving i luftmassefylden. Dette stiller krav til en vis regulering af vingeindstil-lingen under drift for optimering af møllens produktion. Udviklingen af NM54/950 og det intelligente reguleringssystem, POWER-TRIM, er specifikt rettet mod markeder med sådanne klimatiske forhold, og vi er overbeviste om, at denne mølle vil finde stor afsætning på en række af NEG Micons kernemarkeder, konstaterer Ole Gunneskov.

I forbindelse med lanceringen af de to nye møller afholder NEG Micon en række præsentationsseminarer for amerikanske kunder i Palm Springs, Californien, USA, i uge 48.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder