Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Udgivet den 11-12-2019  |  kl. 19:16  |  

Den schweiziske fødevaregigant Nestlé sælger sin amerikanske isforretning til Froneri i en handel, der har en samlet transaktionsværdi på 4 mia. dollar.

Isforretningen i USA kommer dog ikke til at fortsætte helt uden Nestlé, for Froneri er nemlig et joint venture mellem den schweiziske fødevaregigant og PAI Partners.

Froneri blev stiftet i 2016, og Nestlé har tidligere også solgt sine isforretninger Europa til joint venture-selskabet, der blandt andet sælger is under mærkerne Maxibon, Drumstick, Daim, Oreo og Smarties.

I løbet af første kvartal næste år ventes den amerikanske forretning dermed også komme ind i folden hos Froneri, når de relevante myndighedsgodkendelser er på plads.

- Etableringen af Froneri har været en fænomenal succes. Vi gør nu denne forretning til vores globale strategiske partner inden for is, og vi er sikre på, at Froneris succesfulde forretningsmodel kan udvides til det amerikanske marked.

- Med denne transaktion tager vi et afgørende skridt frem mod vores mål om at opnå et globalt lederskab inden for is, siger Mark Schneider, der er administrerende direktør hos Nestlé, i en meddelelse.

Nestlé vil efter salget fortsat drive isforretningerne i Canada, Sydamerika og Asien.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder