Netflix til vejrs på stærkt kvartalsregnskab - NY

Udgivet den 17-10-2018  |  kl. 06:34  |  

Den amerikanske streaming-gigant Netflix steg kraftigt i eftermarkedet tirsdag, da selskabets regnskab for tredje kvartal overraskede positivt. Omsætningen landede som ventet, mens overskuddet på bundlinjen overraskede positivt, og selskabet hentede samtidig flere nye kunder hjem end ventet.

Aktien i Netflix vandt 10,9 pct.

Netflix fik i kvartalet netto 6,96 mio. flere abonnementer i folden, så det nu har 137,1 mio. kunder på verdensplan. Det var mere end de 5,0 mio. nye kunder, som selskabet havde lovet i forbindelse med skuffelsen i andet kvartal. Det slog også analytikernes forventning, ifølge Bloomberg News, om 5,09 mio. nye kunder.

Markederne uden for USA stod for 84 pct. af kundetilvæksten, og de internationale kunder udgør nu 57 pct. af den samlede kundebase.

Samtidig lægger Netflix aggressive forventninger frem og spår at hente netto 9,4 mio. kunder i det igangværende fjerde kvartal, hvilket ligger langt over konsensus på 7,18 mio. nye kunder ifølge Bloomberg News.

Tilbage i juli fik aktien i Netflix et hak, da selskabet i forbindelse med regnskabet for andet kvartal skuffede med antallet af nye kunder. I andet kvartal landede Netflix ganske vist netto 5,2 mio. abonnenter, men ledelsen havde selv stillet 6,2 mio. nye kunder i udsigt.

Aktien fik dengang et hug på minus 15 pct. i eftermarkedet, men blev i den ordinære handel dagen efter dog kun straffet med et minus på 5,2 pct. Siden da er stemningen omkring Netflix-aktien dog ikke rigtig kommet sig, og inden tirsdagens regnskab for tredje kvartal lå den cirka 15 pct. lavere end før halvårstallene.

Siden årsskiftet var aktien dog stadig mere end 75 pct. oppe, og med regnskabet for tredje kvartal er der altså langt op til, at Netflix-aktien kan genoptage stigningerne.

Netflix kom gennem sit tredje kvartal med et overskud per aktie på 89 cent, mens omsætningen steg med 34 pct. på årsbasis til 4,0 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 68 cent og en omsætning på 4,0 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder