New Yorks Fed-chef ser flere renteforhøjelser

Udgivet den 20-11-2018  |  kl. 06:35  |  

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i New York, John Williams, holder fast i, at den amerikanske rente er "meget lav" og skal opad herfra.

- Vi vil formentlig hæve renterne noget, men det sker i virkeligheden i sammenhæng med en meget stærk økonomi, og vi er selvfølgelig ikke sat på et fastlagt spor, sagde John Williams, der er chef for Federal Reserve Bank i New York, i forbindelse med et arrangement i New York mandag, ifølge Bloomberg News.

Ifølge Fed-chefen er USA's økonomi i en "fantastisk position" med lav arbejdsløshed, med stor jobskabelse og mange positive signaler. Økonomien vokser da også over sin underliggende trend i denne periode. I første kvartal 2018 oplevede USA en vækst på 2,0 pct. i forhold til kvartalet før. I anden kvartal voksede det tal til 4,2 pct., mens væksten i tredje kvartal var på 3,5 pct. sekventielt.

- Vil vil fortsætte med at gøre, hvad vi gør, efter bedste evne, og vi vil finde, hvad vi lige nu kalder, en gradvis sti hen mod et mere normal pengepolitisk niveau.

- Renterne er stadig meget lave. Vi har hævet dem, men de er stadig meget lave. Og vort mål er her at sikre en stærk økonomi og holde denne ekspansion kørende. Det er vort job, lød det fra Williams.

Renten i USA er for tiden på 2,00 til 2,25 pct.

I forrige uge fastholdt Federal Reserve sin rente på sit novembermøde. Federal Reserve har dog hævet den toneangivende rente ved tre lejligheder tidligere i år - i marts, juni og september. Alle gangene har været med den nuværende formand for centralbanken, Jerome Powell, i spidsen.

Powell afløste i februar den tidligere centralbankchef Janet Yellen og er udpeget af præsident Donald Trump.

Federal Reserve har løftet sin rente seks gange i alt, siden præsident Donald Trump, der har været stærkt kritisk over for den stigende rente og centralbankens kurs, indtrådte i embedet i januar 2017.

Federal Reserve har hævet sin rente otte gange, siden den startede den igangværende stramningscyklus i december 2015.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder