Nilfisk/CEO: Store aftaler vil give vækst i Americas i fjerde kvartal

Udgivet den 14-11-2018  |  kl. 08:58  |  
Arkiv: Foto

Nilfisk har haft et skuffende år på det amerikanske marked, hvor selskabet har fået baghjul af sin store konkurrent Tennant.

Det amerikanske marked har ellers haft godt momentum, men Nilfisk har ikke været i stand til at eksekvere på den udvikling, erkender selskabets administrerende direktør Hans Henrik Lund over for Ritzau Finans.

I Americas var den organiske vækst i tredje kvartal på lidet flatterende 0,0 pct., mens den for årets første ni måneder har været minus 2,0 pct.

- Vi har gennem hele året underperformet i USA. Det er det tredje kvartal i træk, hvor der ikke rigtigt er noget vækst for os - og det er der for vores konkurrenter. I starten af året mistede vi en stor dealer, som havde været hos os i mange år og i stedet besluttede at gå "private label". Det trækkes vi lidt med.

- Derudover havde vi nogle leveranceproblemer i løbet af året også, som vi nu er ude af, men som også ramte os i tredje kvartal. Havde vi ikke haft de problemer, havde vi haft vækst i USA. Det er en historisk problemstilling, at vi er stærke i Europa, og vi skal kæmpe lidt mere i USA, siger Hans Henrik Lund.

Udviklingen i Americas betød også, at selskabet tidligere i november valgte at afskedige Andrew Ray som chef for regionen. Der er brug for en leder med andre kompetencer fremover, lyder forklaringen.

- Vi har arbejdet sammen med Andrew Ray i mere end to år, og jeg vil godt have en lidt mere eksekveringsorienteret og lidt mere front-end-orienteret leder af markedet, hvor vi er lige nu. Det er årsagen til det, siger Hans Henrik Lund.

Han er mere positiv omkring vækstudsigterne i USA i fjerde kvartal, hvor nogle store aftaler vil understøtte udviklingen.

- Vi har hele tiden sagt, at vores andet halvår i Americas ville blive bedre end første halvår, og vi siger nu, at vi får vækst i fjerde kvartal. Vi har et par store aftaler, som er kommet ind, og som vi forventer at kunne levere på i det her kvartal, det hjælper os, siger Hans Henrik Lund.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder