NKT rammes af frygt for misset kontrakt

Udgivet den 23-04-2019  |  kl. 12:00  |  
NKT Holding - Kabler

NKT-aktien dykker markant tirsdag, hvor der går rygter om, at NKT muligvis går glip af en vigtig kontrakt.

Det er kabelforbindelsen Viking Link, som ifølge forlydender i markedet næppe tildeles NKT. Aktien falder 10,7 pct. til 124,60 kr.

- Det er ikke noget, der er bekræftet - men der er frygt for, at ordren er gået til en af konkurrenterne, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Søren Damsgaard Mikkelsen, der er projektleder for Viking Link, fortæller til Ritzau Finans, at Viking Link i sidste uge sendte såkaldte "award-letters" til alle tilbudsgivere.

Af brevene fremgår det, hvem Viking Link har tænkt sig at tildele kontrakterne, hvorefter der er ti kalenderdages stand still-periode, hvor tilbudsgiverne kan gennemse materialet og eventuelt klage over den kontrakttildeling, der lægges op til.

Samtidig er der fuld fortrolighed omkring kontrakttildelingen i stand still-perioden, så Viking Link kan ikke kommentere, hvem der har vundet kontrakterne.

Stand still-perioden udløber den 29. april til midnat.

NKT annoncerede i oktober, at det havde modtaget et "award-letter" på højspændingskabler til udvikling af projektet Johan Sverdrup 2, som er et stort oliefelt i Norge.

Ordren blev dengang bekræftet lidt over tre uger senere, da den blev endeligt underskrevet.

Viking Link-projektet mellem Danmark og Storbritannien består af 625 kilometer søkabel, 143 kilometer landkabel og nyt udstyr til to konverterstationer i Revsing og Bicker Fen i Storbritannien.

Elforbindelsen skal give en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi, skriver Energinet på sin hjemmeside.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder