NKT/ABG: Lidt bedre end frygtet - men det store spørgsmål udestår

Udgivet den 16-05-2019  |  kl. 10:00  |  
Arkiv: Foto

NKT har i første kvartal præsteret et lidt bedre resultat end frygtet, men regnskabet giver ikke svar på forbedringspotentialet efter et ventet miserabelt 2019.

Det siger aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier Casper Blom, som dog finder det "okay", at NKT-aktien torsdag stiger lidt på regnskabet.

- NKT kommer lidt bedre fra land i 2019, end man kunne have frygtet, siger Casper Blom.

Han fremhæver, at hovedtallet - det operationelle EBITDA - er et minus 3 mio. euro, hvor konsensus i markedet var et minus på 8 mio. euro.

- Så der er knapt så slemt som frygtet, og forklaringen er tilsyneladende, at de har haft en relativ god eksekvering i kvartalet i deres højvoltsforretning, siger Casper Blom.

Han bemærker dog, at tallene er ganske små, og at afgivelserne hurtigt kan komme til at se ekstrem nu, når man ligger nede omkring breakeven.

- Men de kommer lidt bedre fra land, og det er vel okay, at aktien stiger lidt på det.

- Det store spørgsmål udstår så, nemlig om der kommer nogle ordrer. Der er det, der virkelig kan flytte NKT-aktien, om man får noget i nogle af de store tildelingerne, som ligger i år, eller om man misser på det, siger Casper Blom.

Samlet ændrer regnskabet ikke på hans syn på aktien.

- Nej, ikke det mindste. De har gjort det lidt bedre i kvartalet, end man kunne frygte, men det store spørgsmål udestår, konkluderer han.

NKT-aktien ligger ved 10-tiden torsdag 1,4 pct. højere i kurs 120 kr. Selskabet holder fra kl. 10 torsdag telekonference for analytikere.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
6,30%
 
14:11:01

 
4,32%
 
16/08/19

 
2,21%
 
14:11:01

 
0,10%
 
14:11:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder