NKT/CFO: Vil være konservative omkring kapitalstruktur

Udgivet den 22-09-2022  |  kl. 16:01  |  
Arkiv: Foto

NKT's forretningsmodel kræver en konservativ kapitalstruktur, og selskabet ser hellere den nettorentebærende gæld i forhold til det operationelle driftsresultat ligge tæt på nul end tæt på 1 pct.

Det siger kabelkoncernens finansdirektør, Line Fandrup,hc på selskabets kapitalmarkedsdag torsdag i København.

- Vi vil drive en konservativ kapitalstruktur. Vi skal have likviditet til at håndtere udsvingene i vores forretning. Vores mål er en gældsgrad på under 1 gange det operationelle driftsresultat, men vi vil heller ligge tæt på nul end tæt på 1, siger Line Fandrup.

Ved udgangen af andet kvartal blev gældsgraden opgjort til 0,2 gange driftsresultatet.

På kapitalmarkedsdagen bliver der spurgt ind til, hvordan NKT vil finansiere yderligere investeringer, i fald at selskabet skulle få ordrer af en kaliber, der kræver yderligere kapacitet.

- Med væksten i forretningen kommer vi også til at genere mere "cash", siger Line Fandrup, som tilføjer, at selskabet vil "se på det på et givent tidspunkt".

I forhold til mulig finansiering afhænger det også af det prisskilt, der er knyttet til en eventuel udvidelse, og vilkårene i den eventuelle "udløsende" ordre, der berettiger til yderligere investeringer.

Ved udgangen af andet kvartal havde NKT 379 mio. euro i likvider til rådighed, men midler fra det igangværende ventede salg af NKT Photonics vil bidrage yderligere til ressourcerne.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯