NNIT sænker forventninger efter indgåelse af forlig i voldgiftssag

Udgivet den 20-10-2017  |  kl. 14:42  |  
Arkiv: Foto

NNIT sænker sine forventninger til hele 2017, efter at selskabet har indgået et forlig i en voldgiftssag med en kunde i det offentlige.

Det oplyser selskabet til fondsbørsen fredag eftermiddag.

Forliget betyder, at NNIT skal foretage en engangstilbageførsel af omsætningen, og dermed påvirkes overskuddet af den primære drift negativt med 33 mio. kr., og det rammer forventningerne til omsætningsvæksten og overskudsgraden.

Omsætningen ventes nu at vokse 4-6 pct. i faste valuter mod tidligere 4-8 pct. i hele 2017, mens den organiske vækst ventes at lande på 1-3 pct. mod tidligere 1-5 pct.

Samtidig sænker NNIT forventningen til overskudsgraden til omkring 9 pct. mod den tidligere forventning om en overskudsgrad på omkring 10 pct.

Voldgiftssagen blev påbegyndt i 2015, og før NNIT gik på børsen. I børsprospektet oplyste selskabet dengang, at det var involveret i en verserende voldgiftssag, som kunne påvirke resultaterne negativt.

Her fremgik det, at kunden havde fremsat et krav om betaling af 64,5 mio. kr. eksklusive sagsomkostninger, mens NNIT havde fremsat et modkrav på 63,5 mio. kr.

I koncernregnskabet fra 2014 havde NNIT allerede tilbageført nettoomsætning på 35 mio. kr., fremgår det af prospektet.

Tvisten opstod ifølge selskabet i forbindelse med en kontrakt, der blev indgået i 2011 om levering af et it-system samt implementering og drift af systemet.

I kontrakten stod der, at systemt kunne tages i brug i slutningen af 2013, men denne dato blev flere gange udskudt og NNIT og kunden aftalte en ny leveringstidsplan.

- Kontraktleverancerne fortsatte med at være forsinket på grund af uenigheder omkring kontraktspecifikationerne. Parterne er uenige om, hvem der er ansvarlig for forsinkelsen. I april 2014 ophævede kunden aftalen med påstand om væsentlig misligholdelse på grund af forsinkelse i forhold til en bestemt milepæl, ligesom kunden påstod, at løsningen var fejlbehæftet.

- NNIT er uenig i grundlaget for kundens ophævelse af kontrakten og vurderer, at kunden ikke var berettiget til at ophæve kontrakten, skriver selskabet i børsprospektet fra 2015.

Her vurderede selskabet desuden, at resultatet af primær drift ville blive reduceret med omkring 77 mio. kr. med tillæg af de med voldgiftssagen forbundne omkostninger og renter, hvis voldgiftskendelsen udelukkende gav modparten medhold.

Det skøn lå ud over tilbageførslen af tidligere indregnet nettoomsætning.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Profit warning❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:06

 
0,00%
 
17:50:01

 
-0,55%
 
16:50:06

 
0,00%
 
17:50:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder