Nordea: Aktierne stiger 10-15 pct. de næste 12 måneder

Udgivet den 13-09-2017  |  kl. 16:10  |  
Arkiv: Foto

Aktiekurserne har de seneste måneder bevæget sig sidelæns, men investorerne kan de kommende 12 måneder se frem til stigninger på 10-15 pct.

Det vurderer Philip Jagd, chefstrateg i Nordea.

- Vi har set aktierne bevæge sig sidelæns de seneste måneder, selv om den globale økonomi er stærk, og virksomhederne tjener flere penge, end de har gjort i mange år. Derfor burde aktier faktisk også ligge højere, end de gør nu.

- Der har bare været nogle usikkerhedsmomenter, som har gjort investorerne tilbageholdende. Først Trump og hans udrensning i sin medarbejderstab, Nordkoreas prøvesprængninger og nu gældsloftdebatten og orkanerne i USA, siger Philip Jagd.

Når først investorerne begynder at se på den fundamentale udvikling i den globale økonomi og virksomhedernes evne til at tjene penge, er vejen banet for nye, solide kursstigerne på aktiemarkederne, mener chefstrategen.

Han peger på, at flere faktorer peger i retning af, at aktierne skal stige i den kommende tid.

- Aktier er prissat omkring sit historiske gennemsnit, og selv om USA ser anstrengt ud rent prismæssigt, så er der plads til stigninger i resten af verden.

- Derudover betyder de historisk lave renter og faldende kreditspænd på obligationerne, at aktier bliver stadigt mere attraktive end obligationer, siger Philip Jagd.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Research❯ 

Relaterede nyheder