Nordea og Danske Bank får bøder for at udstede skyggevurderinger

Udgivet den 23-07-2018  |  kl. 08:10  |  

Nordea og Danske Bank har sammen med tre andre banker fået tildelt en bøde af EU's børstilsyn, Esma, på i alt 2,48 mio. euro eller 18,48 mio. kr.

På sin hjemmeside skriver Esma, at bøden er tildelt på grund af uagtsom overtrædelse af kreditvurderingsforordningen, Crar.

Esma har således fundet frem til, at de fem banker mellem juni 2011 og august 2016 overtrådte Crar ved at udstede kreditvurderinger uden at være bemyndiget af Esma til at gøre det. En af de fem involverede banker, svenske SEB, fortsatte med at gøre det frem til maj 2018.

- Denne kreditvurdering omfattede udstedelsen af, hvad bankerne beskrev som skyggevurderinger. Disse rapporter vedrørte forskellige enheder og underliggende finansielle instrumenter, og disse rapporter inkluderede meninger, som Esma vurderede til at opfylde definitionen af en kreditvurdering fastsat af Crar.

- Ingen af bankerne havde dog fået den nødvendige Esma-tilladelse til at udstede vurderinger, og en sådan adfærd overtræder Crar, som kræver forudgående tilladelse, skriver Esma i en meddelelse på sin hjemmeside.

Foruden Nordea, Danske Bank og SEB er det Handelsbanken og Swedbank, som har fået tildelt bøder.

De fem banker har mulighed for at appellere bøderne, skriver Esma i meddelelsen.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder