Nordea/CEO: Økonomiske forhold solide trods geopolitisk ustabilitet

Udgivet den 20-07-2017  |  kl. 07:15  |  
Arkiv: Foto

Den nordiske storbank Nordea glæder sig fremgang i årets andet kvartal, hvor der dog også har været modarbejdende forhold.

Sådan lyder det fra koncernchef Casper von Koskull i en kommentar til kvartalsregnskabet, der er offentliggjort torsdag morgen.

- I andet kvartal var væksten ligeligt fordelt på vores fire nordiske hjemmemarkeder. De overordnede økonomiske forhold er fortsat meget solide, selv om den geopolitiske situation stadig bliver mere ustabil, siger Casper von Koskull.

På trods af et fald i de samlede indtægter og indtjeningen sammenlignet med andet kvartal sidste år samt en skuffelse i forhold til analytikernes forventninger ifølge estimater fra Ritzau Estimates, så fortæller koncernchefen, at banken aner positive tendenser i forretningen.

- Efter en periode med forbedrede marginaler har vi på det seneste set en stabilisering af udviklingen, og denne trend ventes at fortsætte. Aktiviteten inden for virksomhedsrådgivning ligger fortsat på et højt niveau, og tilgangen af kapital under forvaltning er steget. Kundernes aktivitet på kapitalmarkederne var lavere i kvartalet som følge af lav volatilitet.

- Aktivitetsniveauet i vores arbejde med forenkling og transformation af banken lå på et meget højt niveau i kvartalet, og det har påvirket udviklingen i omkostningerne. Kreditkvaliteten er solid, og vi forventer nedskrivninger på udlån under det langsigtede gennemsnit i de kommende kvartaler, siger Casper von Koskull og hæfter sig desuden ved, at Nordea har nået en rekordhøj kernekapitalprocent på 19,2.

I forhold til overvejelserne om at flytte det nuværende hovedkvarter i Sverige til et andet land, hvoraf Danmark og Finland har været nævnt som de mest oplagte, fortæller koncernchefen, at en endelig beslutning først bliver taget i efteråret.

- Da der er fremkommet nye initiativer i Skandinavien om at undersøge muligheden for at tilslutte sig bankunionen, ønsker vi at analysere denne information, inden vi i september træffer en endelig beslutning om placering af hovedsædet, siger han.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  CEO❯  Report❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
21:18:01

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,44%
 
21:18:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder