Nordea/CEO: Ikke tilfreds med udvikling i indtægterne

Udgivet den 24-10-2018  |  kl. 06:44  |  
Nordea

Årets tredje kvartal var udfordrende for Nordea. Specielt på indtægtssiden, hvor blandt andet nettorenteindtægterne faldt med 10 pct. fra samme periode året før, var resultatet utilfredsstillende.

Det siger koncernchef Casper von Koskull i en kommentar til regnskabet for tredje kvartal 2018, der er fremlagt onsdag morgen.

- Tredje kvartal var udfordrende, og vi er ikke tilfredse med udviklingen i indtægterne. Nettorenteindtægterne var stabile, mens gebyr- og provisionsindtægterne og især nettoresultatet af poster til dagsværdi var svage primært som følge af svære markedsforhold og lav aktivitet blandt erhvervskunderne, siger han i en pressemeddelelse.

Nettorenteindtægterne var i kvartalet på 1,1 mia. euro, svarende til 8 mia. kr. Driftsindtægterne var i perioden 2 mia. kr., svarende til 15,3 mia. kr. Det er 14 pct. lavere end samme kvartal sidste år.

- Imidlertid leverede vi igen på omkostningerne, kreditkvaliteten var fortsat stærk, og kapitalprocenten steg til et rekordhøjt niveau, siger Casper von Koskull.

Nordeas omkostninger var i tredje kvartal på 1,1 mia. euro., hvilket er et fald på 6 pct. fra samme periode året før. Beløbet svarer til 8,5 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder