Nordea/Jyske: Flytning af hovedkvarter giver kun gevinst på kort sigt

Udgivet den 31-05-2017  |  kl. 14:21  |  
Arkiv: Foto

Selv om Nordea givetvis kan spare penge ved at flytte hovedkvarteret fra Sverige for at undgå øget regulering, så vil banken også blive ramt af det samme i Danmark eller Finland - bare lidt senere.

Det vurderer Jyske Bank.

- Nordeas potentielle skift af hjemland fra Sverige til for eksempel Danmark eller Finland kan modvirke svensk regulering midlertidigt.

- Reguleringen af den europæiske banksektor er dog på vej i samme retning som den svenske regulering - blot i et langsommere tempo, skriver aktieanalytiker Thomas Eskildsen i en analyse.

Baggrunden for Nordeas overvejelser om at flytte sit nuværende hovedsæde væk fra Stockholm skal findes i meldinger fra den svenske regering, der barsler med en ny afgift på finanssektoren, som skal polstre statskassen til fremtidige bankkriser.

Men Nordea har gennem et stykke tid været en højlydt modstander af disse planer og har derfor kigget sig om efter andre steder at placere sit hovedkvarter.

Jyske Bank vurderer, at effekten af de svenske regler i værste fald kan ende i en udgift på 130-150 mio. euro, men alligevel ser analytikeren ikke, at en flytning af hovedkvarteret vil være en fordel på længere sigt.

- Hvis man kigger på den generelle udvikling i forslagene fra Basel-komitéen, EU-Kommissionen og de nordiske finanstilsyn, ser vi også udsigter til øget regulering.

- Vi forventer for eksempel, at det danske finanstilsyn vil tage de samme overvejelser i betragtning som de svenske myndigheder, skriver Thomas Eskildsen, der har anbefalingen "reducer" for Nordea-aktien.

Spørgsmålet om flytning af hovedkvarteret deler dog analytikerne. For eksempel vurderer den finske bank OP Corporate, at der vil være gevinster ved at flytte, og at Helsinki er den mest oplagte destination.

Hvis Nordea vælger Finland, vil banken blive en del af EU's bankunion, som de 19 eurolande er en del af. Det vil ifølge OP Corporate gøre det lettere for banken at hæve sine udbytter fremadrettet.

Ifølge Reuters holder Nordea bestyrelsesmøde 14. juni, hvor en flytning af hovedkvarteret er på agendaen. Det har Nordea ikke villet be- eller afkræfte.

/ritzau/FINANS

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Maintain❯  Research❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
15/08/18

 
0,00%
 
04:11:02

 
0,00%
 
15/08/18

 
0,00%
 
04:11:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder