Norden/CEO: Nye svovl-regler kan øge efterspørgsel i Tankers

Udgivet den 05-03-2019  |  kl. 10:09  |  
D/S Norden

Tankmarkedet var presset i 2018, men i det nye år kan det sætte en smule tryk på markedet, at der fra 2020 træder nye regler i kraft for svovlindholdet i skibsbrændstof. Det vurderer rederiet Nordens administrerende direktør, Jan Rindbo.

- Der skal distribueres ny bunkerolie ud til havnene, hvilket vi venter kan sætte tryk på efterspørgslen. Men vi skal hen i andet halvår af 2019 først, lyder det fra direktøren.

Det er FN's Internationale Maritime Organisation (IMO), der med virkning fra 2020 har strammet reglerne markant for, hvor meget svovl skibsbrændstof må indeholde.

Den øvre grænse sænkes fra 3,5 pct. til blot 0,5 pct., hvilket skal sikre et mindre udslip. Det giver rederierne to muligheder: At installere scrubbere - røgrensere - på deres skibe eller at anvende dyrere brændstof.

- Vi har en tværorganisatorisk projektgruppe, som arbejder på en række tiltag - det har de allerede gjort i 2018. Det skal dække alle aspekterne i omstillingerne, for det kræver omhyggelig planlægning at skulle positionere sig korrekt.

- Der er tanke på skibe, der skal oprenses, at der skal bestilles en ny type brændstof, ligesom vi for nogle af vores skibe har valgt at installere scrubbere, som løbende bliver installeret i 2019, fortæller Jan Rindbo.

SER TANKERS VENDE FRA MINUS TIL PLUS

I 2018 viste Nordens division for produkttank - Tankers - et negativt justeret årsresultat på 27,7 mio. dollar. Året forinden gav posten et plus på 14,2 mio. dollar.

De tre første kvartaler bød på rater, som var signifikant lavere end de sidste fem år, hvor tredje kvartal bød på de laveste rater i et årti. Det vendte dog i fjerde kvartal.

- I 2018 har vi egentlig haft en pæn olieefterspørgsel, men kunderne har trukket på lagrene, hvorfor der har været mindre at sejle med.

- Det ser vi vende i 2019. Lagrene er kommet ned på lave niveauer, der giver behov for at sejle med olie, ligesom der er noget sæsonmedvind i vinterhalvåret. Så vi forventer, at noget af modvinden forsvinden, vurderer Jan Rindbo.

For 2019 forventer Norden et justeret årsresultat på 5-20 mio. dollar i Tankers-divisionen. For hele rederiet lyder forventningen på 25-60 mio. dollar, efter at 2018 gav et justeret årsresultat på 28 mio. dollar.

Ved 10-tiden stiger Norden-aktien 6,1 pct. på børsen i København til en pris på 99,85 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder