Norden/CEO: Stærk afslutning gav overskud for andet år i træk

Udgivet den 05-03-2019  |  kl. 09:18  |  
Arkiv: Foto

Rederiet Norden havde tryk på kedlerne i fjerde kvartal, hvor særligt tørlastmarkedet var med til at sikre, at bundlinjen for andet år i træk viste et overskud efter en periode på flere år med tab.

Det fortæller administrerende direktør Jan Rindbo, efter at rederiet tirsdag morgen er kommet med regnskab for sidste kvartal af 2018.

- Den øgede omsætning kommer af, at vi har øget vores aktivitet igennem året. Det har vi især gjort i vores tørlast enhed Dry Operator, hvor vi ser gode muligheder for øget forretning fremadrettet.

- Vi er i dag en af de største operatører på det marked, men har kun en andel på 2-3 pct., så der er masser af plads til at vokse på, lyder det fra direktøren.

Omsætningen endte i fjerde kvartal på 621,9 mio. dollar. For hele 2018 endte den på 2451,4 mio. dollar, hvilket er en stigning på knap 36 pct. fra 2017.

Hvor Nordens tørlast-aktiviteter - der består af divisionerne Dry Operator og Dry Owner - havde medvind, var produktanktområdet omvendt ramt af modvind i løbet af året.

- I Tankers (tank-divisionen, red.) har vi løbende udvidet. Vi har udnyttet et lavt marked, hvor det var billigt at købe og leje skibe på et marked, som vi venter skal forbedres i 2019, vurderer Jan Rindbo.

Det justerede årsresultat endte på 20 mio. dollar i 2018. Det var på linje med forventningerne, som lød på 0-30 mio. dollar efter en nedjustering i august. Den oprindelige forventning var et justeret resultat på 10-50 mio. dollar.

- Vi endte i den sjove ende af vores range. Den primære årsag til, at det ikke blev endnu bedre, var modvind i tankmarkedet i det meste af året. Der var historisk dårlige rater i andet og tredje kvartal, som gjorde, vi tabte penge.

- Men man kan vende den om at sige, at vi formåede at tjene penge på bundlinjen i et historisk dårligt tankmarked på grund af vores tørlast, lyder det fra direktøren.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder