Nordic Shipholding nedskriver og nedjusterer

Udgivet den 20-11-2020  |  kl. 12:12  |  
Nordic Shipholding A/S

Nordic Shipholding nedskriver værdierne af sine skibe og justerer på den baggrund forventningerne til 2020.

Samlet løber nedskrivningerne op i 8,7 mio. dollar, som vil blive inkluderet i årsresultatet for 2020.

Nedskrivningerne hænger sammen med en markant svækkelse af produkttankskibsmarkedet ved indgangen til andet halvår 2020.

- Dette påvirkede ikke blot skibenes indtjening; men i endnu højere grad, som følge af lageropbygning, faldende efterspørgsel og den fortsatte usikkerhed i relation til covid-19 pandemien, medførte det et markant svækket second hand marked med faldende værdier for alle tankskibs segmenter inklusive produkttankere, skriver Nordic Shipholding.

Rederiet har i øjeblikket fem skibe kommercielt beskæftiget på pool-basis, inklusive et skib, der i øjeblikket er øremærket til salg.

Med forbehold for uforudsete omstændigheder, ser Nordic Shipholding nu en TCE-omsætning for 2020 i niveauet 27-29 mio. dollar, hvilket er en nedjustering fra tidligere 28-31 mio. dollar.

Forventningerne til driftsresultatet, EBITDA, nedjusteres til intervallet 13-15 mio. dollar fra 14-17 mio. dollar, og resultatet før skat ventes nu at blive et minus på 5-7 mio. dollar inklusive nedskrivninger på 10,7 mio. dollar.

Tidligere var der ventet et overskud før skat på 2,5-5,5 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder