Nordjyske i spil: Tre alternativer til den mest sandsynlige køber

Udgivet den 19-03-2018  |  kl. 07:20  |  
20180319072127279_org.jpg0Jyske Bank har budt 170 kr. per aktie for resten af aktierne i Nordjyske Bank.3

Jyske Bank er den mest sandsynlige køber af Nordjyske Bank, efter at banken har lagt et købstilbud til en pris, som gør det svært for andre at komme på banen med et bedre tilbud.

Der er dog tre andre alternativer, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, som sætter sandsynligheden til 65 pct. for, at Jyske Bank, som i forvejen ejer godt 38 pct. af Nordjyske Bank, løber med hele banken.

- Fordelene for Jyske Bank er ikke kun, at Nordjyske Bank er i god gænge, og at 20 mia. Totalkredit-penge skal flyttes til Jyske Realkredit. Jyske Bank kan også hævde, at den gør noget for Bankdata-bankerne og får bogført lidt goodwill til senere.

- Samtidig betyder købet solvensmæssigt mindre, skriver Per Hansen i en kommentar.

Han tilføjer dertil, at kreditvurderingsbureauer fra og med 2018 nemlig ikke længere medregner sektoraktier i kapitaldækningen, og aktuelt kan Jyske Banks 38,47 pct. store ejerandel ikke medregnes. Et samlet køb af Nordjyske Bank vil således ikke betyde noget væsentligt solvensmæssigt.

KAN SIGE NEJ TIL AT BLIVE OPKØBT

Et andet scenarie er, at Nordjyske Bank siger nej til at blive opkøbt, hvilket Per Hansen ikke finder "urealistisk", men han sætter dog kun sandsynligheden til 20 pct.

- Den tredje realistiske mulighed er et overbud fra eksempelvis Sydbank. Den er på Bankdata-platform og har løbende understreget, at den gerne vil konsolidere, hvis det rigtige tilbud kommer.

- Prisen er meget høj, og selv om Jyske Bank vil være villig til at trække sig ved blot et mindre overbud på eksempelvis kurs 175 (Jyske Bank vil helst sælge og gerne til en Bankdata-bank), vil det svare til 110 pct. af den bogførte egenkapital, skriver Per Hansen.

Han tilføjer, at Nykredit givetvis vil være meget interesseret i en sådan løsning, og spørgsmålet er, om selskabet kan finde en måde at kompensere Sydbank på i størrelsesorden 300-500 mio. for at fastholde Totalkredit som nordjysk realkreditdistributør.

Sandsynligheden for Sydbank-scenariet sætter han til 10 pct.

MULIGHED FOR WILD CARD

- Et fjerde scenarie er, at der kommer en anden køberløsning. Fonde har været nævnt, men det er næppe realistisk. Prisen er for høj, og hele Nordjyske Banks med sit prisskilt på mere end 3 mia. er blevet en stor udfordring. Spar Nord kunne være - men er næppe - dette wild card, skriver investeringsøkonomen, som sætter den sandsynlighed til 5 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:41:01

 
0,66%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:41:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder