Norsk kronekurs lidt op: Kerneinflation når højeste niveau i fire år

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 12:29  |  

Den norske krone er mandag blevet styrket en smule, efter at inflationstal har afsløret en større prisstigningstakt i Norge end ventet.

Den overordnede inflation blev opgjort til 1,3 pct. i juli mod 1,4 pct. måneden før, hvilket er holdt nede af lave elektricitetspriser. Til sammenligning havde økonomerne ifølge Bloomberg News ventet et tal på 1,2 pct.

Kerneinflationen tiltog imidlertid til 3,5 pct. i juli, hvilket var det højeste niveau i fire år og en accelerering fra 3,1 pct. måneden før. Her var der ventet en uændret stigningstakt på 3,1 pct.

- Kerneinflationen fortsatte med at blive presset op af stigende importpriser som følge af effekten af den svage norske krone, fremgår det af en kommentar fra Oxford Economics, som venter, at Norges Bank vil fastholde sin ledende rente på næste uges rentemøde, og at banken ikke vil hæve renten før sidst i 2022.

Den norske krone koster mandag ved 12.15-tiden 0,7012 danske kr. mod et niveau på 0,6990 kr. umiddelbart før offentliggørelsen af inflationstallene klokken 8.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  macro❯  Norge❯ 

Relaterede nyheder