Norsk tørlastrederi med større overskud end ventet

Udgivet den 20-11-2018  |  kl. 10:28  |  

Norske Golden Ocean, der ligesom Norden sejler med tørlast, falder på børsen i Oslo tirsdag 4,4 pct. i et generelt negativt aktiemarked. Selskabet er ellers kommet med et regnskab for tredje kvartal, som overgik forventningerne blandt analytikerne.

Nettoresultatet landede for kvartalet på 35,3 mio. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 29,1 mio. dollar. I samme periode sidste år var overskuddet på 9 mio. dollar. Det justerede driftsresultat, EBITDA, steg endvidere til 78,8 mio. dollar fra 40,4 mio. dollar året før.

- Golden Oceans regnskab for tredje kvartal reflekterer et stærkt ratemiljø i løbet af sommeren, særligt for Capesize-skibe, siger rederiets administrerende direktør, Birgitte Ringstad Vartdal, i regnskabet.

Af regnskabet fremgår det dog endvidere, at volatiliteten på tørlastshipping-markedet er høj på kort sigt, og at de gennemsnitlige rater er faldet skarpt de seneste uger.

Fremadrettet kan forstyrrelser i den udbudte tørlastskapacitet, som følge af at mange skibe skal have installeret scrubbere forud for de nye 2020-regler for mindskning af udledningen af svovlpartikler, imidlertid få en positiv påvirkning for ratemiljøet, vurderer selskabet.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder