North Media A/S koncernen organiseres i fire forretningsområder med hver deres forretningsmæssige fokus. Som følge heraf ændres koncerndirektionen

Udgivet den 26-11-2015  |  kl. 15:21  |  

Den 26. november 2015
Selskabsmeddelelse nr. 10-15

Selskaberne i North Media A/S koncernen har hidtil været organiseret i to segmenter: Print aktiviteter og Online aktiviteter. Denne segmentstruktur forlades med virkning pr. 1. januar 2016 til fordel for en ny struktur, hvor koncernen organiseres i fire forretningsområder med relaterede datterselskaber.

De fire forretningsområder er:

  • FK Distribution A/S – bestående af FK Distribution og de tilhørende hel- og delejede datterselskaber og inklusive NejTak+ og Minetilbud.dk
  • North Media Aviser A/S – bestående af Søndagsavisen og otte lokalaviser i København og på Frederiksberg, Lokalavisen Nordsjælland og Helsingør Dagblad samt 50 % af Vestsjællandske Distriktsblade A/S
  • North Media Online A/S – bestående af blandt andre BoligPortal.dk, Bostadsportal.se, Ofir.dk, håndværker.dk og MatchWork.com
  • BEKEY A/S – bestående af det elektroniske nøgle- og adgangskontrolsystem BEKEY

Første gang der rapporteres på de nye forretningsområder vil være i kvartalsorienteringen for 1. kvartal 2016.

Markedet for hvert af North Medias fire forretningsområder rummer hver især forskellige udviklingsmuligheder. Forretningsområderne har markedsmæssigt ligeledes forskellige markedspositioner og er på forskellige modenhedsniveauer. Efter de seneste års omstilling og mange nye tiltag i forretningerne, kræves nu i særlig grad strategisk forskellige indsatser og fokus for videre at optimere forretningerne.

Administrerende direktør, CEO, Lars Nymann Andersen, der har tilrettelagt og foreslået den nye struktur, fratræder efter eget ønske i forbindelse med ændringerne af koncernstrukturen.

Direktionen i North Media koncernen vil pr. 1. januar 2016 bestå af fem koncerndirektører. Økonomidirektør, CFO, Kåre Wigh bliver ordførende koncerndirektør i den nye direktion og fortsætter med at have ansvaret for de fælles koncernfunktioner økonomi, finans, jura, HR og It. Endvidere består direktionen af fire koncerndirektører med ansvar for hvert deres forretningsområde og med direkte reference til bestyrelsen for North Media A/S. Dermed skærpes fokus på vækst og positiv indtjening i hvert af de enkelte forretningsområder: 

FK Distribution A/S: Adm. direktør Mads Dahl Andersen
North Media Aviser A/S: Adm. direktør Arne Ullum
North Media Online A/S: Adm. direktør – vakant, varetages indtil videre af Kåre Wigh
BEKEY A/S: Adm. direktør Søren Holmblad

Bestyrelsesformand Richard Bunck udtaler i forbindelse med Lars Nymann Andersens ønske om at fratræde:

”Lars Nymann Andersen har til bestyrelsens fulde tilfredshed varetaget rollen som administrerende direktør for koncernen de seneste 5 år. I en markedsmæssig turbulent tid har Lars med sine stærke innovative og strategiske kompetencer formået at nytænke og styrke flere af koncernens markedspositioner, så vi nu har et styrket udgangspunkt til fremtiden. Jeg havde håbet, at Lars ville fortsætte, men jeg respekterer naturligvis, at Lars har valgt ikke selv at være en del af den nye struktur i koncernen.”

Lars Nymann Andersen udtaler:

”North Media har de senere år gennemgået en større omstilling, hvor samtlige forretningsmodeller er ændret og klargjort til fremtidig vækst. Der etableres nu en stærk og målrettet ny struktur, der kan videreføre og yderligere styrke de mange spændende og lovende forretninger i North Media. Jeg er godt tilfreds med den virksomhed, jeg nu forlader og synes, at tidspunktet er det rigtige til at give stafetten videre til et nyt stærkt ledelsesteam.”

Ovennævnte ændringer træder i kraft pr. 1. januar 2016.

Yderligere oplysninger kan fås hos Lars Nymann Andersen, CEO, mobil 40362630 eller Kåre Wigh, CFO, mobil 25652145. 

Med venlig hilsen

North Media A/S

 

Richard Bunck

Bestyrelsesformand

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder