Norwegian flyver med flere men taber stadig penge

Udgivet den 16-05-2022  |  kl. 06:34  |  

Antallet af passagerer er stigende hos Norwegian.

Men på trods af stigende indtægter kan det norske luftfartsselskab fortsat ikke tjene penge. Det viser Norwegians regnskab for første kvartal i 2022.

I den tre måneder lange periode har selskabet haft et driftsunderskud på 616 millioner kroner. Det er en forbedring på 42 procent i forhold til året før.

De seneste års driftsunderskud skal ses i lyset af coronapandemien. Den har i stor stil reduceret lufttrafikken og gjort det sværere for luftfartsselskaber som Norwegian at tjene penge.

Nu er corona flere steder i verden ikke længere et lige så stort problem, som det har været. Og det er med til at få flere til at flyve igen - også med Norwegian.

I første kvartal i 2022 har Norwegian fløjet med 2,2 millioner passagerer. Det er en forbedring på hele 970 procent i forhold til samme kvartal året før.

De flere passagerer har bidraget til at løfte Norwegians omsætning med 651 procent til 1,4 milliarder kroner.

I en kommentar til regnskabet siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian, at selskabet under corona har været igennem en udfordrende periode.

Han siger også, at det for alvor begynder at lysne for selskabet.

- Stigningen i billetbestillinger for tiden fremover er meget positiv, og vi glæder os til at kunne byde kunderne velkommen om bord på vores 280 ruter denne sommer.

- Jeg er glad for at se, at de forretningsrejsende vender tilbage, og vi ved, at den gruppe især værdsætter vores omfattende rutenetværk og høje punktlighed, siger Geir Karlsen.

I regnskabet skriver Norwegian, at det kommer til at flyve med i alt 70 fly hen over den kommende sommer. En del af de fly er nye tilføjelser.

Hverken i det seneste regnskab eller årsregnskabet for 2021 har Norwegian præsenteret finansielle forventninger til 2022. Det vides derfor ikke, hvornår selskabet forventer at kunne generere et overskud.

I regnskabet står der blot, at de højere brændstofpriser kan være med til at forsinke selskabets positive bedring.

/ritzau/

Redaktion