Norwegian/analytikere: Likviditetsrisikoen er øget - baner vej for IAG

Udgivet den 12-10-2018  |  kl. 12:03  |  

Analytikere hos de to finanshuse Credit Suisse og Bernstein ser en øget risiko for, at det norske luftfartsselskab Norwegian kan løbe tør for kontanter.

Det skriver nyhedsbureauet TDN Finans.

- Norwegian ser ud til at løbe tør for kontanter ved priser på flybrændstof på 700 dollar per ton, skriver Credit Suisse.

Credit Suisse mener, at likviditetssituationen for Norwegian kan give nyt brændstof til opkøbsforsøget fra britiske IAG, der tidligere har meldt sin interesse.

Bernstein vurderer også, der er likviditetsrisiko i Norwegian. Det vurderes, at selskabet allerede i første kvartal næste år vil komme til at skulle bryde sine aftaler med långivere, og at pengestrømmene i selskabet vil være negative næste år.

- Det er dog ikke en "done deal", at selskabet går konkurs, vurderer Bernstein over for Wall Street Journal ifølge TDN.

- Hvis Norwegian kan sælge nogle af sine bestilte fly, finde finansiering til de resterende og hente kapital for at sikre dels sine låneaftaler og få finansiering til driften næste år, så kan selskabet overleve stormen, som kommer af satset på langdistanceruter og øgede brændstofomkostninger, vurderer Bernstein ifølge TDN.

En aktie i Norwegian koster lige under 200 norske kr. fredag middag og er steget knap 14 pct. i år. I årets løb har aktiekursen dog svinget mellem 164,50 norske kr. og 310 norske kr.

Aktien steg i april fra omkring 170 norske kr. til over 300 norske kr., efter at IAG, der blandt ejer British Airways, havde kastet sin kærlighed på selskabet.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:40:01

 
6,52%
 
11:40:01

 
5,65%
 
11:40:01

 
2,83%
 
11:40:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder