Novartis skal fyre 7 pct. af de ansatte

Udgivet den 29-06-2022  |  kl. 12:12  |  

Det schweiziske medicinalselskab Novartis skærer 8000 job væk på globalt plan. Det svarer til omkring 7 pct. af samtlige ansatte.

Det sker som del af en større restruktureringsplan, skriver nyhedsbureauet AFP.

Novartis, der har omkring 108.000 ansatte, har bekræftet, at stillingerne skal væk som led i planen, der blev offentliggjort tilbage i april.

Schweiziske medier skriver, at omkring 1400 job i Schweiz skal væk, hvilket svarer til omkring 12 pct. af de ansatte her.

I en email til de ansatte, skriver Novartis-topchefen, Vas Narasimhan, at den nye struktur vil være "både slankere og enklere." Men at det "desværre vil betyde fyringer," skriver avisen Tages-Anzeiger.

Medicinalkoncernen sigter mod at rationalisere de globale funktioner, siger en talsmand for Novartis til AFP, og tilføjede, at det er funktioner inden for finans, juridisk afdeling og kommunikation, der vil blive ramt.

Tilbage i april lød udmeldingen på, at omstruktureringsplanen ville betyde besparelser på 1 mia. dollar eller mere fra 2024, frasalg af divisioner, nedskæring af de administrative udgifter og overordnede besparelser.

Novartis falder 1,1 pct. onsdag middag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯