Novo får opbakning fra eksperter: Victoza reducerer hjerte-kar-risici

Udgivet den 21-06-2017  |  kl. 06:47  |  
Novo Nordisk

Novo Nordisk har onsdag fået eksperters ord for, at diabetesmidlet Victoza reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser hos type 2-diabetikere.

Afgørelsen blev truffet sent tirsdag aften dansk tid af et uafhængigt ekspertpanel nedsat af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Ekspertpanelet stemte 17-2 til fordel for Victoza og spørgsmålet om, hvorvidt det store hjerte-kar-studie, Leader, nu også giver den nødvendige dokumentation til at fastslå, at Victoza reducerer hjerte-kar-risici hos type 2-diabetikere.

Udtalelsen er at anse som en anbefaling til den amerikanske lægemiddelstyrelse, der senere afgør, hvordan resultaterne af hjerte-kar-studiet skal fremgå af indlægssedlen, herunder om Victoza kan få en ny indikation, hvor det direkte nævnes, at midlet reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser. FDA's afgørelse ventes i tredje kvartal.

- Med den positive afstemning i dag er vi glade for at være kommet et skridt nærmere en kardiovaskulær indikation for Victoza med henblik på at nedsætte risikoen for kardiovaskulære hændelser hos mennesker med type 2-diabetes. Vi ser frem til at arbejde sammen med FDA om at inkludere de vigtige resultater fra Leader-studiet i indlægssedlen for Victoza, siger forskningsdirektør i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen ifølge en meddelelse.

FORDEL I MARKEDSFØRINGSØJEMED

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen forudser, at FDA ender med at godkende en ny indikation for Victoza.

- En godkendelse af indlægsseddel-opdateringen for Victoza vil efter vores vurdering være en stor konkurrencemæssig fordel for Victoza. Victoza er ét af kun af fire diabetesmidler, som har vist sig at reducere risikoen for hjerte-kar-tilfælde, skriver Sydbank-analytikeren i et notat.

Han peger på, at amerikanske Eli Lillys rivaliserende diabetesmiddel, Trulicity, har taget markedsandele fra Victoza. Siden lanceringen af Trulicity i slutningen af 2014 er Victoza gået fra at sidde på to tredjedele af det amerikanske marked for GLP-midler til en markedsandel på nu 45 pct.

- Opdateringen af Victozas indlægsseddel vil derfor efter vores vurdering bremse tabet af markedsandele i GLP-1-segmentet og sikre Novo Nordisk en fortsat ledende position på markedet for GLP-1-midler inden en potentiel godkendelse af selskabets nye GLP-1-middel, Semaglutid, konkluderer Søren Løntoft Hansen.

Han venter, at Novo-aktien onsdag vil klare sig bedre end det generelle aktiemarked som følge af nyheden.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder