Novo hæves til "køb" af Citi efter stor rundspørge blandt læger

Udgivet den 17-09-2019  |  kl. 07:28  |  

Anbefalingen af aktien i Novo Nordisk er hos det amerikanske finanshus Citi hævet til "køb".

Det fremgår af et notat fra banken.

Opjusteringen sker blandt andet på baggrund af resultaterne af en stor rundspørge, Citi har foretaget blandt læger og sygesikringer om synet på Novos nye diabetespille, oral Semaglutid, der nærmer sig en markedsføring i USA, hvis myndighederne godkender pillen senere i år.

Dertil kommer stærkere vækstudsigter uden for USA, ligesom der kommer vigtige data fra studier i fedme og ikke-alkoholisk fedtlever i løbet af første halvår 2020.

- Når alle disse faktorer lægges sammen giver det en gennemsnitlig vækst i resultatet per aktie på 16 pct. over fem år, estimatet ligger 20 pct. højere end konsensus, og giver en nutidsværdi af aktien på mindst 450 kr., hedder det i notatet.

Citigroup sætter dog et kursmål 415 kr. per aktie.

Om undersøgelsen blandt læger og sygekasser, skriver Citi, at der blandt lægerne er stor interesse for at udskrive GLP-1.

For at sygekasserne skal give bred adgang til patienterne vil det dog kræve, at prisen på oral Semaglutid sættes omkring 10-30 pct. lavere end prisen på injektionsbaseret GLP-1, skriver Citi, der forudsætter, at prisen bliver omkring 15 pct. lavere.

Mandag faldt Novo Nordisks aktie med 0,8 pct. til 334 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder