Novo-konkurrenten Sanofi skifter strategi og fravælger diabetes

Udgivet den 09-12-2019  |  kl. 23:22  |  

Franske Sanofi, der konkurrerer med Novo Nordisk på markedet for diabetesbehandling, vil i fremtiden fokusere på blandt andet kræftbehandling og blødersygdomme, mens diabetes ikke længere er en del af medicinalgigantens satsning.

Det fremgår af den nye strategi, som Sanofi vil præsentere på sin kapitalmarkedsdag tirsdag i Massachusetts, USA.

- Sanofi har vundet lederskab og ændret praksis inden for behandling af diabetes og hjertekarlidelser. Nu forbereder vi os på den næste cyklus med nye innovative tilbud til patienterne, udtaler den nye topchef i Sanofi, Poul Hudson.

Den nye strategi fokuserer ifølge informationerne til kapitalmarkedsdagen på kræftbehandling, behandling af blodsygdomme, sjældne sygdomme, neurologi og koncernens "stærke tilstedeværelse i Kina".

De seks nye behandlinger, Sanofi vil fokusere på, retter sig mod blandt andet sclerose, blødersygdommene Hæmofili A og B og brystkræft - men ikke diabetes eller hjertekarsygdomme.

Oplysningerne om den nye strategi kommer samtidig med, at Sanofi har oplyst, at den franske koncern har købt det amerikanske biotekselskab Synthorx, der fokuserer på at forlænge og forbedre livet for patienter med kræft og andre autoimmune sygdomme, i en handel til 2,5 mia. dollar, svarende til knap 17 mia kr.

Sanofi havde i tredje kvartal et salg af diabetespræparater på 1261 mio. euro. Salget var præget af et dyk i salget af de langtidsvirkende insuliner, Lantus og efterfølgeren Toujeo, på hele 24,7 pct. i USA til 451 mio. dollar.

Årsagen var blandt andet, at Lantus er ramt af kopikonkurrence. Desuden er Sanofi ligesom Novo ramt af krav øgede rabatter til patienter under den offentlige amerikanske sygesikring Medicare, samt vigende priser på insulin.

Sammen med den nye produktstrategi vil Sanofi også præsentere nye finansielle ambitioner, der blandt andet omfatter besparelser og effektiviseringer med en effekt på 2 mia. euro i 2022, som skal bidrage til finansiering af udviklingen af koncernens nye satsninger.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder