Novo-rival får nyt rygstød til blødermedicin

Udgivet den 06-06-2018  |  kl. 07:18  |  

Det schweiziske medicinalselskab Roche har tirsdag fået såkaldt "priority review" hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til blødermedicinen Hemlibra.

Med den nye status har FDA indvilliget i at hastebehandle en ansøgning om markedsføringstilladelse til blødermedicinen Hemlibra over for patienter med blødersygdommen hæmofili A uden inhibitorer.

Godkendes Hemlibra i den indikation, kan salget af Novos blødermidddel Novoeight blive påvirket.

Novoeight står dog for en beskeden andel af Novos bløderforretning, der hovedsageligt udgøres af Novoseven. Sidste år solgte Novoeight således for 1,1 mia. kr.

Hemlibra blev sidste år godkendt som forebyggende behandling til patienter med inhibitorer, det vil sige antistoffer over for den gængse behandling af sygdommen, og blev dermed en direkte udfordrer til Novo Nordisks blødermedicin Novoseven.

Allerede inden godkendelsen var salget af Novoseven dog under pres fra Hemlibra, da en stor gruppe patienter tog del i de kliniske studier.

Selv har Novo forudset, at Hemlibra i værste fald på sigt kan snuppe op mod halvdelen af Novosevens salg (målt i forhold til 2015) - det vil sige den del salget, der går til bløderpatienter som forebyggende behandling af blødninger.

Salget af Novoseven udgjorde sidste år 9,2 mia. kr. mod 9,5 mia. kr. i 2016 og 10,1 mia. kr. i 2015.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder