Novo-rival overrasker positivt med indtjeningen

Udgivet den 23-10-2019  |  kl. 12:55  |  

Novo Nordisks store amerikanske konkurrent Eli Lilly klarede sig bedre end ventet i årets tredje kvartal, hvor regnskabet også byder på en opjustering af forventningerne.

Salget af et par af selskabets store diabetesprodukter - Trulicity og Humalog - der begge konkurrerer med Novo-præparater, er dog en spids lavere end forudset.

Eli Lilly nåede i tredje kvartal en justeret indtjening per aktie på 1,48 dollar mod 1,34 dollar i tredje kvartal af 2018. Det var noget højere end de 1,41 dollar per aktie, som analytikerne ventede ifølge Bloomberg News.

Den samlede koncernomsætning var derimod lidt lavere end forudset trods en stigning til 5,48 mia. dollar fra 5,31 mia. dollar. Analytikerne havde ventet en omsætning på 5,50 mia. dollar.

For 2019 opjusterer Lilly forventningerne til et justeret resultat per aktie på 5,75-5,85 dollar fra tidligere ventet 5,67-5,77 dollar.

PÆN FREMGANG TIL TRULICITY

Eli Lillys salg af diabetes 2-midlet Trulicity, som på GLP-1-markedet er i konkurrence med Novos Victoza og Ozempic, steg til 1011,5 mio. dollar i kvartalet fra 816,2 mio. dollar i tredje kvartal af 2018. Tre analytikere, som Bloomberg News har fået estimater fra, forudså et salg på 1067 mio. dollar.

Trulicity er den amerikanske medicinalgigants bedst sælgende diabetesprodukt og har for længst overhalet salget af den hurtigtvirkende insulinanalog Humalog, der konkurrerer med Novos Novolog.

Humalog omsatte for 648,9 mio. dollar i kvartalet, og det svarer til et fald på 2 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, fremgår det af regnskabet.

Analytikerne stilede her efter et salg på 653,3 mio. dollar.

Om salgsvæksten for Trulicity, der i USA løb op i 17 pct. til 755 mio. dollar, fortæller Lilly, at den er drevet af øget efterspørgsel, som dog delvist opvejes af lavere realiserede priser som følge af højere rabatter og en ændring i det segment - det vil sige de sygekasser, som midlerne afsættes igennem.

Dertil kommer kendte effekter af nye regler fra årsskiftet, der betyder, at medicinalselskaberne må dække en større del af patienternes medicinregning under den offentlige sygesikring Medicare.

I forhold til Humalog melder Lilly om både lavere efterspørgsel og lavere priser. I USA faldt salget Humalog med 3 pct. til 356,2 mio. dollar.

Aktien i Eli Lilly stiger 0,4 pct. i formarkedet onsdag. Novo Nordisk ligger 0,4 pct. lavere i 359,30 kr. Inden regnskabet blev Novo handlet i lige over 360 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder