Novo/CEO: Svært at reformere sundhedssystemet i USA også efter valget

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 10:50  |  
Novo Nordisk - Flag

Præcis hvad er kommer til at ske på det amerikanske medicinmarked, efter valget i næste uge, er ikke til at sige, men der vil formentlig blive arbejdet videre med at tilpasse sundhedssystemet, vurderer Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Han peger på, at de fleste amerikanske politikere føler et behov for at forbedre sundhedssystemet og adressere medicinpriserne. Indtil nu har det dog vist sig svært.

- Der er gjort store anstrengelser, og mange af de forslag, der er blevet stillet, frem til nu, mener jeg ikke afviger så meget fra hinanden, hvad enten de er stillet af demokrater eller republikanere.

- Alligevel er det meget svært at reformere systemet, der er meget komplekst, siger administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen fredag på en telekonference for pressen.

Parallelt med fremsættelsen af en række vidtgående forslag om at skære i priserne, er medicinpriserne dog trykket, også selv om forslagene ikke er blevet vedtaget.

Ifølge Lars Fruergaard Jørgensen har der været store prisfald på insulin.

- Man kan se fra dette kvartal, at priserne er faldet væsentligt her. 22 pct. i år. Det er en funktion af prispres og af, at vi tilbyder patienterne billigere løsninger. Så der snakkes stadig om insulin, men når politikerne kigger på fakta, så anerkender de, at priserne er faldet væsentligt. Og det er faktisk markedet, der har sørget for det. Det skyldes ikke politiske indgreb, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder