Novo/Danske: Fedmemarked kan toppe i 100 mia. dollar med Novo i front

Udgivet den 05-12-2022  |  kl. 12:28  |  
Arkiv: Foto

Det globale fedmemarked vokser drastisk, og indtil videre er Novo Nordisk godt placeret i kapløbet, hvor flere store konkurrenter melder sig på banen.

Det vurderer Danske Bank i et analysenotat.

Det lover godt for Novo Nordisk-aktien, der den seneste uge har jagtet rekord efter rekord og aktuelt ligger i 895 kr., som er tæt på det højeste niveau nogensinde. Danske Bank løfter i samme ombæring sit kursmål for aktien til 1000 kr. fra senest 975 kr. og fastholder anbefalingen "køb".

Ifølge banken er der udsigt til, at fedmemarkedet kan toppe omkring 100 mia. dollar - dog uden at der er sat tidspunkt på.

Sammen med konkurrenten Eli Lilly forudser banken, at Novo Nordisk har de bedste forudsætninger for at tage den største andel af kagen i det marked.

- Det er et duopol lige nu. Vi forudser, at Novo Nordisk og Eli Lilly vil tage den største andel af markedet, men der er mange virksomheder, der ligger på spring, skriver banken i notatet.

Banken peger blandt andet mod Amgen, der har fået nye data fra et fase 1 forsøg, der beskrives som "lovende".

Tilbage i november så også storbanken Morgan Stanley nærmere på fedmemarkedet, der ventes at vokse markant over de kommende år.

- Med konservative prisantagelser, tror vi, at det globale salg af fedmemidler kan nå op på mere end 50 mia. dollar i 2030, lød det fra banken ifølge Financial Times.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯