Novo/Deutsche: Udnævnes til ny favoritaktie

Udgivet den 10-12-2018  |  kl. 10:13  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk er en af Deutsche Banks to favoritaktier i medicinalsektoren.

Det fremgår af en brancheanalyse fra banken, der stadig også peger på svensk-britiske Astrazeneca som en oplagt købskandidat i sektoren.

- Novo Nordisk er føjet til vores topliste, da vi ser aktien som undervurderet i lyset af vores forventning om en tilbagevenden til langsigtet vækst drevet af GLP-1-forretningen med højere marginer, skriver Deutsche Bank i notatet.

Selv om presset på insulinpriserne ventes at fortsætte i 2019, vil salget af Novos nye ugentlige GLP-1-middel, Ozempic, vokse så stærkt, at det er muligt at levere midt encifret vækst næste år, vurderer Deutsche Bank

Dertil kommer, at Novo på den længere bane kan se frem mod en ventet lancering i 2019/20 af en pilleudgave af Ozempic ved navn oral Semaglutid.

- Vi venter, at investorernes begejstring for Novo-aktien vil vokse i takt med, at vi kommer nærmere en lancering af oral Semaglutid og tættere på en periode med stærkere indtjeningsvækst, skriver Deutsche i notatet.

I alt næsten tre fjerdedele af Novos samlede estimerede vækst vil i perioden 2018-2025 komme fra GLP-1-præparaterne, vurderer Deutsche Bank.

Anbefalingen af Novo-aktien er uændret "køb" med et kursmål på 355 kr.

Mandag formiddag falder Novo-aktien med 0,3 pct. til 299,30 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder