Novo/Jyske: Godkendelse af ny diabetespille puster til kursmål NY

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 09:04  |  

Jyske Bank hæver kursmålet for Novo Nordisk-aktien forud for en ventet godkendelse af den nye diabetespille, oral Semaglutid, i USA.

Jyske Bank sætter nu det langsigtede kursmål til 385 kr. fra 365 kr., fremgå det af en analyse fra banken.

Novo søgte om markedsføringsgodkendelse i USA i slutningen af marts, og med en ventet behandlingstid på seks måneder, er en afgørelse fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, på trapperne. Og fredag er det præcist seks måneder siden, at ansøgningen blev indsendt.

- Markedet er overbevist om en godkendelse, alligevel må vi forvente, at en godkendelse vil løfte aktien et par procent, skriver Jyske Bank.

Banken vurderer ligeledes, at markedet undervurderer potentialet for oral Semaglutid:

- Markedet forventer, at oral Semaglutid i 2020 sælger på niveau med, hvad Ozempic gjorde i medikamentets tilsvarende første år. I mellemtiden er GLP-1-markedet vokset, og markedets forventninger implicerer dermed betydeligt lavere markedspenetration for oral Semaglutid end for Ozempic, fremgår det af analysen.

NY PILLE KAN TAGE MARKEDSANDELE

Jyske Bank påpeger, at hvis den nye diabetespille formår at tage en tilsvarende del af væksten, som Ozempic gjorde i sin tid, så skal konsensusestimaterne for 2020-salget op med cirka 50 pct., skriver banken.

- Vi forventer dog, at en stor del af salgsvæksten for oral Semaglutid vil være på bekostning af Ozempic - præcist som i tilfældet med Ozempics kannibalisering af Victoza, men også at oral Semaglutid vil kunne tage markedsandele på markedet for orale diabetesmedikamenter, skriver Jyske Bank.

Ozempic er Novos ugentlige GLP-1-middel. Ozempic blev lanceret i USA i februar 2018.

- Vi vurderer, at en lancering på linje med Ozempics succes vil kunne implicere en væsentlig upside af de forholdsvist konservative konsensusestimater for salget af oral Semaglutid i 2020. Novo Nordisk-aktien kan ydermere blive understøtte af en kapitalmarkedsdag den 20. november, hvor selskabet vil kunne skabe yderligere visibilitet i forhold til langsigtede målsætninger og den fremtidige pipeline, lyder det fra banken.

Jyske Bank påpeger dog den joker, at der er risiko er ny regulering på det amerikanske medicinmarked forud for det amerikanske præsidentvalg.

Jyske Bank fastholdes sin købsanbefaling.

Novo Nordisk steg 0,4 pct. onsdag til 345,75 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Seneste nyheder