Novo/Jyske: Stærke præstationer for Ozempic giver løftet kursmål

Udgivet den 19-03-2019  |  kl. 09:25  |  

Jyske Bank ser særdeles positivt på potentialet for Novo Nordisks nye GLP-1-analog Ozempic, der også er på vej mod markedet i en oral udgave.

Banken ser mulighed for, at midlet kan overgå markedets samlede forventninger, og på den baggrund løftes kursmålet for Novo Nordisk til 360 kr. fra 340 kr., og den positive anbefaling "køb" gentages samtidig.

Det fremgår af et analysenotat fra banken.

- Vi ser basis for væsentlige opjusteringer af markedets forventninger til Novo Nordisks Ozempic på baggrund af fortsat stærke amerikanske receptdata forud for lanceringen af den revolutionerede tabletbaserede udgave af medikamentet, skriver Jyske Bank blandt andet.

Ozempic har siden lanceringen i USA for et år siden vundet så meget indpas, at midlet ifølge Jyske Bank står for 11 pct.point af Novo Nordisks samlede markedsandel på 45 pct. af det amerikanske marked for GLP-1-midler.

Salget domineres fortsat af Victoza, som også er medicinalselskabets bedst sælgende enkeltmiddel, men Ozempic, der modsat Victoza er til dosering én gang ugentligt, har vundet hurtigt indpas.

- Baseret på markedsandele er Ozempic-lanceringen dermed på linje med Eli Lillys lancering af Trulicity i 2014, men i et betydeligt mere modent og konkurrencepræget marked. I absolutte termer udskrives der mere end dobbelt så mange Ozempic-recepter, end hvad Trulicity opnåede på samme tidspunkt, skriver Jyske Bank.

Derfor vurderer banken også, at markedets estimater for Ozempic-salget generelt er for konservative, og væksten i Ozempic kan blive løftet yderligere af introduktionen af en oral udgave af midlet, ligesom massive kliniske studier skal kunne underbygge fordelene ved det danske selskabs middel og ligeledes skubbe yderligere til salget.

- Denne orale udgave af Ozempic vil formentligt komme på markedet i USA primo 2020, mens Novo Nordisk er i dialog med amerikanske myndigheder om muligheden for at tilføje kardiovaskulære fordele på indlægsseddelen for den injicérbare Ozempic, skriver Jyske Bank.

Novo Nordisk afslørede i forbindelse med sit årsregnskab for 2018, at selskabet benytter en såkaldt priority review voucher til registreringsansøgningen for den orale udgave af Ozempic.

Det skal reducere behandlingstiden hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til omkring seks måneder fra omtrent ti måneder.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder