Novozymes ændrer organisationen: Vil styrke kundefokus

Udgivet den 01-09-2020  |  kl. 09:18  |  

Novozymes ændrer organisationen, og det får betydning for enzymkoncernens divisioner, geografiske opsætning og direktionen, der skal sige både velkommen og farvel til to medlemmer.

Det oplyser selskabet tirsdag morgen i en meddelelse til fondsbørsen.

- Sammen med mit ledelseshold og bestyrelsen har jeg erkendt behovet for at styre Novozymes yderligere i en retning, hvor vi er bedre i stand til at levere på vores prioriteter og løfter, siger Ester Baiget, der er administrerende direktør hos Novozymes.

- Selskabets fundament er fortsat stærkt, og det grundlæggende i strategien er intakt. Men vi er nødt til at ændre måden, vi strukturere os på omkring kunder og geografier for at reducere kompleksiteten, øge ansvarligheden, fremskynde beslutningsprocesser og styrke vores ansatte i en højere grad end før, fortsætter hun.

VIL FREMOVER HAVE TO OVERORDNEDE DIVISIONER

Enzymselskabet har besluttet, at det fremover vil have to divisioner, som kommer til at gå under navnet "Consumer Biosolutions" og "Agriculture & Industrial Biosolutions."

Hos Consumer Biosolutions fokuserer Novozymes på de industrier, der producerer produkter direkte til butikkerne som brød, vaskemiddel, rengøringsmidler og drikkevarer.

Agriculture & Industrial Biosolutions kommer til at dække over salget af den type produkter, som Novozymes leverer til industrier, hvor selskabets enzymer indgår i processerne.

Tidligere kørte Novozymes med tre overordnede divisioner, der var var opdelt som "Household Care", "Føde- og drikkevarer" og "Landbrug og Bioenergi" og havde hver sin direktør.

I regnskabet arbejder enzymkoncernen dog - også efter ændringen - videre med at rapportere om selskabets fem forskellige produktsegmenter: Vaskemidler, føde- og drikkevarer, bioenergi, landbrug og foder samt tekniske og farma.

Novozymes oplyser også, at en stærkere geografisk repræsentation i de centrale beslutninger vil føre til hurtigere beslutningstagning.

SKAL SIGE VELKOMMEN OG FARVEL TIL DIREKTØRER

Fremover har den danske enzymkoncern også besluttet, at områder som "Research & Development" og "Operations, Supply & Quality" fremover vil blive repræsenteret direkte i direktionen.

Derfor byder direktionen hos Novozymes nu velkommen til Claus Crone Fuglsang og Graziela Chaluppe dos Santos Malucelli, der skal stå i spidsen for de to områder.

Omvendt skal selskabet også forberede sig på at tage afsked med Thomas Videbæk, der stopper senest ved udgangen af 2021.

Han vil indtil da fungere som midlertidig direktør for områderne "People & Organisation, Sustainability & Branding" og "Strategy & Business Transformation".

Når han stopper, efterlader det to ledige stillinger i den fremtidige direktion, oplyser Novozymes. Derfor har selskabet sat en proces i gang for at finde de rette kandidater til stillingerne, lyder det.

Samtidig kommer Andrew Fordyce, der er direktør for den nu tidligere division Food & Beverages, også til at forlade Novozymes senest ved udgangen af året.

Fratrædelsesgodtgørelser vil have en "marginal" negativ betydning for selskabets driftsindtjening (EBIT) i 2020, men det har ingen betydning for Novozymes finansielle forventninger til hele året.

Ændringerne i organisationen sker som et led i Novozymes strategi "Better business with biology", som blev præsenteret sidste år.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder

14:14 USA/tendens: Små plusser i vente efter stort udsalg fra geopolitisk uro
13:56 Morgan Stanley følger trop: Indtægterne slår forventningerne
12:59 Europa/aktier: Geopolitisk uro slår bunden ud af Stoxx 600 - Ericsson går fri
12:48 Valuta: Dollar flirter med stærkeste niveau mod euro længe fra stigende renter
12:42 Genmab-partners salg af Darzalex slår akkurat forventningerne
12:41 Saxo Bank vil angiveligt undersøge strategiske muligheder - herunder frasalg
11:29 Obligationer/middag: Stærkt tysk tillidsindeks sender renterne op
11:18 Aktier/middag: Ny usikkerhed sender C25 dybt i rødt - Topdanmark går frem efter regnskab
11:14 Greenmobilitys fik overskud på bundlinjen på hjemmemarkedet i marts
11:09 Karen Frøsig hentes ind i bestyrelsen hos Ecco
10:20 Topdanmark OVERBLIK Q1: Langt stærkere end ventet start på året
10:15 Ericsson på himmelfart efter stærkere end ventet indtjeningsevne
09:45 Rockwools kursmål hæves til 2700 kr. fra 2400 kr. af franske Kepler
09:43 Topchef: Investeringerne og bedre effektivitet driver opjustering hos Topdanmark
09:22 Topdanmark/Citi: Flere faktorer bag bedre end ventet regnskab
09:20 Rockwools kursmål hæves til 2700 kr. fra 2400 kr. af franske Kepler
09:17 Aktier/åbning: Rød åbning - Topdanmark belønnes for regnskab
09:09 Topdanmark/CEO: Investeringerne og bedre effektivitet driver opjustering
08:54 Obligationer/åbning: Som ventet uændret rente - tysk indeks i fokus
08:22 Aktier/tendens: Rød dag i vente - Topdanmarks regnskab overrasker voldsomt