Novozymes/Alm Brand: Problemer er coronarelaterede og midlertidige

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 14:00  |  
Arkiv: Foto

Novozymes skruer ned for forventningerne til den organiske vækst i år og venter nu et resultat på minus 2 til plus 2 pct. mod tidligere 1 til 5 pct.

Men den udmelding skuffer ikke Michael Friis Jørgensen, analysechef i Alm. Brand Markets:

- Konsensus i markedet var en flad udvikling - og den rammer Novozymes' nye forventninger lige ned i. Samtidig er det på grund af coronavirus, at Novozymes må ud og skære i forventningerne. Der er ikke strukturelle problemer bag, siger analytikeren til Ritzau Finans.

Det er især divisionen Bioenergi, hvor selskabet laver enzymer til brug af fremstilling af bioethanol, der trækker væksten ned. I USA blades der 10 pct. bioethanol i benzinen, og når amerikanerne arbejder hjemmefra og lægger bilnøglerne på kommoden i entreen, så går produktionen - og salget af enzymer hertil - ned.

- De minus 2 pct. er resultatet, hvis USA lukker ned igen i forbindelse med corona - og det kommer ikke til at ske. Så faktisk er det ikke den helt store skuffelse, som Novozymes leverer i dag, siger Michael Friis Jørgensen.

Enzymselskabet kom allerede den 8. juli med en handelsopdatering, hvor de fleste af tallene i andet kvartal blev offentliggjort. Derfor var fokus netop på de finansielle forventninger, der blev suspenderet tilbage den 7. april.

Onsdag først på eftermiddagen sender investorerne aktien ned med 6,4 pct. til 358,50 kr. Alm. Brand-analytikeren mener, at det kan skyldes, at aktien gennem længere tid har "kørt godt".

- Der var ligesom en tro i markedet på, at Novozymes var ved at blive en defensiv aktie. Nu rammes de to cykliske divisioner - Bioenergi og Tekniske farme - så, og det får troen til at fordampe en smule, vurderer Michael Friis Jørgensen.

Koncernchefen i Novozymes, Ester Baiget, oplyser til Ritzau Finans, at Tekniske farma er hårdt påvirket af en tekstilindustri, som selskabet leverer enzymer til, og fortsat ligger underdrejet og spås en langsom retur til normalen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder