Novozymes/analytikere: Forventningerne er nu realistiske

Udgivet den 23-10-2019  |  kl. 11:32  |  
Novozymes - Bygning

Både Jyske Bank og Alm. Brand er enige om, at der ikke var meget nyt at grave frem i regnskabet fra Novozymes, der blev offentliggjort onsdag morgen.

At det ikke ser for godt ud for enzymselskabet blev kendt allerede den 9. oktober, da Novozymes igen nedjusterede sine forventninger til 2019.

- Fremadrettede signaler er der ikke mange af, hvilket næppe kan overraske nogen med en ny administrerende direktør ved roret snart, skriver Alm. Brand i en kommentar og hentyder til, at den nuværende topchef, Peder Holk Nilsen, i sidste uge meddelte, at han forlader selskabet i starten af 2020.

Hos Jyske Bank påpeger analytikerne, at nedjusteringen tidligere på måneden var på sin plads, og at forventningerne til 2019 nu er mere realistiske.

- I de første ni måneder af regnskabsåret har Novozymes leveret en organisk salgsvækst på minus 1,7 pct., hvorfor selskabets justerede forventninger for 2019 på minus 2 til 0 pct. mod tidligere 1-3 pct. virker mere rimelige. Novozymes skal således blot levere 1 pct. organisk vækst i fjerde kvartal for at ramme midten af intervallet, hvilket er på samme niveau som i tredje kvartal, skriver Jyske Bank om regnskabet.

Samlet mener Jyske Bank, at Novozymes' produkter både er innovative og bæredygtige, men salget afhænger af kundernes betalingsvillighed, som igennem længere tid har været presset fra flere kanter.

Novozymes-aktien stiger med 4,5 pct. til 302,90 kr. onsdag middag. Aktien er steget med 4,1 pct. i år.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder