Novozymes/CEO: Indsnævring i salgsvæksten skyldes to ting

Udgivet den 24-04-2019  |  kl. 09:02  |  
Arkiv: Foto

Novozymes har nedjusteret forventningerne til salget hos enzymgiganten for hele 2019, og Peder Holk Nielsen, der er administrerende direktør i Novozymes, giver to årsager til, at den organiske salgsvækst er kommet ned i gear.

- At vi skulle ned i tempo, kommer ikke som nogen overraskelse for os. Det meldte vi allerede ud i januar, da vi kunne se, at sammenligningsgrundlaget for første kvartal 2018 var et svært et, så derfor ventede vi en negativ vækst, siger direktøren til Ritzau Finans i forbindelse med, at enzymgiganten er kommet med regnskab for første kvartal onsdag morgen.

- At der så kom en oversvømmelse i Midtvesten i USA oveni, og at kvartalet generelt blev lidt vanskeligere gør det ikke bedre, siger direktøren.

Novozymes venter nu en organiske salgsvækst for 2019 på 3-5 pct. mod tidligere 3-6 pct. i lokal valuta. I danske kroner er vækstforventningerne på 4-6 pct., oplyser Novozymes.

- Meget af det kan henføres til USA og oversvømmelsen, der ramte i marts og gik ind i april. Visse steder gik det på få dage fra snefald på 12 fod på frossen jord til temperaturer på over 20 grader. Oveni kom der så også regn. I Nebraska er det de værste oversvømmelser nogensinde. Og det ramte os og det salg, vi har til bioethanolproducenterne derovre, fortæller Peder Holk Nielsen.

- Og det fortsatte ind i april. Men den indsnævring, vi nu har lavet, dækker det hele, siger direktøren.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder