Novozymes/CEO: Vi holder os fortsat indenfor vores suspenderede mål

Udgivet den 08-07-2020  |  kl. 11:51  |  
Novozymes - Research

Novozymes præsterede i de første seks måneder af 2020 at få salget til at stige, selv om coronapandemien ramte globalt i løbet af halvåret.

Nogle divisioner i enzymgiganten fik medvind - mens andre gik hovedkuls ind i en stærk modvind:

- Det er i virkeligheden det, der er så smukt i Novozymes: den forskellighed, som vores forretning repræsenterer. Det er et resultat at et stort og mangeårigt arbejde, siger Ester Baiget, der er koncernchef i Novozymes, til Ritzau Finans.

Overskudsgraden (EBIT-marginen) lå i årets første seks måneder på 27,5 pct. og i andet kvartal på 26 pct., mens den organiske salgsvækst landede på henholdsvis 4 pct. og et fald på 2 pct., viser en handelsopdatering fra enzymgiganten onsdag.

Den 7. april valgte Novozymes at suspendere sine forventninger. Op til da ventede koncernen en organisk salgsvækst på 1-5 pct. i år og en overskudsgrad på cirka 27 pct.

- Vi kan se, at vi fortsat holder os indenfor vores forventninger samlet set i første halvår. Men på trods af det, kommer vi ikke med nye forventninger endnu. Dertil er det hele alt for volatilt, siger Ester Baiget.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder