NPinvestor styrtdykker efter tredobbelt nedjustering

Udgivet den 16-07-2018  |  kl. 15:31  |  
Arkiv: Foto

Aktien i fintech-selskabet NPinvestor.com styrtdykker mandag eftermiddag, som kvittering for at selskabet har nedjusteret forventningerne til de kommende tre regnskabsår efter udfordringer med at åbne for kunder på handelsplatformen Straticator.

Aktien, der er noteret på minibørsen First North, handles mandag eftermiddag til rekordlave 6,00 kr. - svarende til et fald på 28 pct. - og tæt på en tredjedel af den pris, NPinvestor blev børsintroduceret til ved årets begyndelse.

Af selskabets regnskab for de første seks måneder af 2018, offentliggjort mandag eftermiddag, fremgår det, at indtægterne i 2018 nu ventes at lande på cirka 1-1,5 mio. kr. mod tidligere 4,5 mio. kr. Resultatet før skat ventes at ende med et underskud på mellem 6,3-6,6 mio. kr. mod en tidligere forventning om et underskud på 6 mio. kr.

For 2019 venter NPinvestor et underskud før skat på 3 til 4 mio. kr. Her ventede selskabet tidligere et overskud på 185.000 kr. Også udsigterne til 2020 er lavere end før. Selskabet venter her et overskud før skat på 4 til 6 mio. kr. mod tidligere 9,7 mio. kr.

- Som tidligere udmeldt har det ikke været muligt for selskabet at åbne for nye kunder på handelsplatformen Straticator med den tidshorisont, som var planlagt. Dette har resulteret i forskydninger i forhold til tidligere udmeldte forventninger til indtjening og resultat før skat, oplyser selskabet i regnskabet.

Samtidig oplyser selskabet, at forventningerne til den langsigtede udvikling i driften efter 2020 er intakt.

I det første halvår af 2018 endte underskuddet før skat på 2,7 mio. kr. mod et underskud på 1,6 mio. kr. i samme periode sidste år.

Resultatet skyldes ifølge selskabet blandt andet forskydningerne og en senere børsnotering end først ventet. Det var planen, at selskabet skulle børsnoteres i november 2017, men det skete først i januar 2018 til kurs 17.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Profit warning❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder