Nykredit: Nye toldsatser fra Trump ryster ikke markederne

Udgivet den 18-09-2018  |  kl. 07:26  |  

Den nye byge af toldsatser mod Kina fra USA's præsident Donald Trump på kinesiske varer for 200 mia. dollar vil ikke give anledning til den store nedtur.

Det vurderer chefstrateg i Nykredit Frederik Engholm, som peger på, at Trump flere gange har truet med flere toldsatser.

- Markedet ventes at reagere let negativt på udmeldingerne - men nogen større nedtur venter vi ikke, da tiltaget altså langt fra var helt uventet. Trump har også flere gange truet med at inkludere resten af importen fra Kina i konflikten, skriver chefstrategen.

50 pct. af importen fra Kina er nu ramt, og Frederik Engholm kalder toldforhøjelserne "tåbelig politk", der alt andet end lige stiller USA ringere. Han mener samtidig, at konflikten handler om meget mere end USA's handelsunderskud overfor Kina. USA er bange for Kinas styrkede position i verden, og Trump vil gå langt for at stække den position, vurderer han. Han tror heller ikke på en yderligere eskalering, da det vil være hårdt for begge lande.

- Vi vurderer, at konsekvenserne af de seneste protektionistiske skridt vil kunne mærkes i en så væsentlig grad i begge lande, at yderligere eskalering virker mindre sandsynlige. Væksttabet ventes at ligge henholdsvis lidt under og lidt over 0,5 procentpoint for USA og Kina, skriver Frederik Engholm.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  macro❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder