Nykredit ser mere potentiale i industriaktier fremfor sundhed

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 16:01  |  

Industriaktierne har været de hårdest ramte under coronakrisen. Men nu kan der være morgenluft på vej til den gruppe, og derfor ændrer Nykredit Markets sin sektorstrategi for aktier.

Det skriver Frederik Romedahl Poulsen, der er senioranalytiker i Nykredit, i en analyse. Han hæver industrisektoren til "overvægt" mod tidligere "neutral", hvilket sker i "forventning om et mere gunstigt miljø over den kommende tid". Modsat går sundhed fra "overvægt" til "neutral".

- Krisen har i år kostet betydeligt for industrisektoren, der indtjeningsmæssigt var blandt de hårdest ramte under nedlukningen, skriver han i analysen.

Senioranalytikerne påpeger, at sektorens relative kursudvikling har været 5 pct. svagere end det brede marked, men opblødning af restriktioner, positive nøgletal og afbøjningen af den amerikanske smittekurve har de seneste måneder vendt udviklingen til det bedre.

Trods et stigende smittetryk i blandt andet Europa, så venter Frederik Romedahl Poulsen, at der - som i USA - vil ske målrettede og lokale restriktioner, der kan dæmpe smittetrykket. Han påpeger, at den metode vil give regionale udsving i aktiviteten, men det kommer ikke til at knække opsvinget eller bedringen af de globale forsyningskæder, som er meget afgørende for industrien.

SANDSYNLIGT AT BIDEN VINDER

Nykredit ser "overvejende sandsynlighed for, at Joe Biden og Demokraterne ved det forestående valg i USA vil erobre både Det Hvide Hus og begge kamre i Kongressen". Og også i den kontekst er industrisektoren en vinder.

Det skyldes, at Joe Biden gerne vil have større handelspolitisk stabilitet og samarbejde, hvilket ses som positivt for den eksportorienterede sektor.

Oveni vil kontrol over begge kamre i Kongressen være afgørende for, at Demokraternes økonomiske politik, der blandt andet drejer sig om den grønne omstilling og øgede investeringer i klimavenlig infrastruktur, kan blive til noget.

- Den slags projekter har typisk langt aftræk, men det politiske kursskifte i USA vil ikke desto mindre være afgørende for synet på industrisektorens grønne navne, lyder det fra senioranalytikeren.

NEGATIVT FOKUS PÅ SUNDHED

Sundhedssektoren får typisk et slag over nakken med fokus på medicinalpriserne, når der kæmpes om magten i Det Hvide Hus. Derfor sænker Nykredit sektoren til "neutral" fra "overvægt" frem mod det amerikanske vægt i november.

Og mens en vaccine mod corona i foråret og hen over sommeren var med til at bære sundhedssektoren frem, så har en række af medicinalselskaberne siden lovet at sælge deres udgave af en covid-19-vaccine på nonprofitbasis i USA.

- På den ene side kan den strategi være med til at tage toppen af de politiske angreb under valgkampen, men på den anden side begrænses den indtjeningsmæssige betydning, påpeger Frederik Romedahl Poulsen.

Også her vil det i sidste ende blive industrisektoren, der ses som vinder ved en succesfuld vaccineudvikling. Den vil nemlig være en afgørende faktor i forhold til hastigheden af den økonomiske genopretning - og mange virksomheders lyst til nye investeringer.

Ud over industri har Nykredit Market overvægt på sektorerne cyklisk og stabilt forbrug.

Sammen med sundhed får finans, it/teknologi og råvarer/materialer mærkatet "neutral", mens energi, forsyning og kommunikation er sat i kassen "undervægt".

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder