Obligationer/åbning: Amerikansk rentestigning smitter af

Udgivet den 21-08-2019  |  kl. 08:51  |  

Pilen peger lidt op for renten onsdag morgen, hvor det danske marked retter ind efter udviklingen i de amerikanske statspapirer.

Rentefald tirsdag udløst af politisk uro i Italien blev onsdag afløst af små rentestigninger i Asien, blandt andet efter at USA's præsident, Donald Trump, tirsdag bekræftede overvejelser om skattelettelser, der ifølge The Washington Post kan koste den amerikanske stat indtægter for op mod 100 mia. dollar.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation ligger onsdag morgen med en rente på 1,58 pct. Det er 2 basispoint højere end niveauet ved dansk børslukketid tirsdag.

Den tiårige danske rente stiger halvt så meget med 1 basispoint til minus 0,65 pct.

Onsdag er fattig på nøgletal, og dagens umiddelbare hovedbegivenhed er først programsat klokken 20, hvor der offentliggøres referat af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Økonomer vil vanen tro vende og dreje formuleringerne i referatet i jagten på fingerpeg om de kommende renteudsigter.

Her kan ordet "noget" (somewhat) ifølge økonom Ellen Zentner fra Morgan Stanley spille en stor rolle.

- Anerkendelse af at de nedadrettede risici er steget uden et efterfølgende "noget", kan betragtes som en bekræftelse på sandsynligheden for, at Fed foretager en større reduktion i september, skriver Ellen Zentner i en note ifølge Reuters.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder