Obligationer/åbning: Følger takterne fra USA med lille rentestigning

Udgivet den 07-12-2017  |  kl. 08:45  |  

De danske renter kravler en lille tak op torsdag morgen, og derved følger de udviklingen på den anden side af Atlanten.

Onsdag steg de amerikanske renter - målt på den tiårige statsobligation - nemlig med 2 basispoint sammenlignet med niveauet ved dansk børslukning.

Så meget stiger renterne endnu ikke herhjemme, da den tiårige statsobligation foreløbig må nøjes med at stige 1 basispoint til 0,38 pct. Det følger efter onsdag, hvor renten på statspapiret faldt 2 basispoint til tæt ved det laveste niveau siden februar.

- Renterne var lavere i går, og baggrunden var specielt en lidt sløj stemning på aktiemarkedet, men også fravær af konkret nyt om fremskridt i amerikansk finanspolitik.

- Løse rygter om usikre forhandlingsudsigter og diverse undersøgelser af Trump-administrationens forbindelser til Rusland florerer der masser af. Men præcis hvad markedet skal bruge de ukonkrete informationer til, er mindre klart.

- Uvisheden om amerikansk politik skaber mest af alt bare uklarhed, der kommer obligationerne til gode, specielt når privat lønvækst i USA udebliver, sådan som vi så det i går, skriver chefstrateg Philip Jagd fra Nordea i en kommentar.

På makrofronten er der forholdsvis stille torsdag, hvor tysk industriproduktion i oktober, statistik for nytilmeldte ledige i USA og den tredje opgørelse af BNP-udviklingen i eurozonen i tredje kvartal er blandt højdepunkterne.

Allerede fra morgenstunden er tallene for den tyske industriproduktion tikket ind, og de var slemt skuffende, i forhold til de forventninger som økonomerne havde ifølge estimater fra Bloomberg News.

Ellers har investorerne på finansmarkedet ifølge Reuters fokus på den amerikanske skattereform, og på aktiemarkedet bliver der særligt holdt øje med, om en nedsættelse af virksomhedsskatten fra 35 pct. til 20 pct. holder.

Den endelige pakke er ved at blive forhandlet færdig, efter at Senatet og Repræsentanternes Hus har stemt hver deres forslag igennem og nu skal finde fælles fodslag, inden præsident Trump kan skrive under.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,61%
 
15/10/18

 
0,40%
 
15/10/18

 
0,16%
 
15/10/18

 
-2,89%
 
15/10/18

 
-3,89%
 
15/10/18

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder