Obligationer/åbning: Flad renteudvikling med fokus på IFO og Lagarde

Udgivet den 25-01-2021  |  kl. 08:57  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er mandag åbnet uændret i minus 0,42 pct.

Fokus vil mandag være på den tyske IFO-erhvervstillidsindikator, der offentliggøres kl. 10, samt et par taler fra ECB-chef Christine Lagarde på den virtuelle World Economic Forum-konference.

Markedsdeltagerne vil også have opmærksomheden rettet mod de finanspolitiske forhandlinger i USA, hvor den nye præsident Joe Bidens administration skal forsøge at få vedtaget en hjælpepakke på 1900 mia. dollar.

Det tyske IFO-indeks for januar ventes ifølge økonomer som Bloomberg News har spurgt ventes for forretningsklimaet at vise et fald til 91,4 fra 92,1 for måneden forinden.

Den tyske økonomi stod stille i fjerde kvartal, vurderer Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel, der fremhæver, at servicesektoren har været ramt af skrappere restriktioner.

- Vi venter et fald til omkring 90 i januar. Et større fald, end vi venter, kan svække euroen og presse renterne ned, vurderer Sydbanks makroanalytiker.

Den årlige World Economic Forum-konference, der plejer at løbe af stablen i Davos, bliver i år holdt virtuelt, og her taler chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, i dag klokken 9.45 og 17.15.

- Det kan blive interessant i lyset af sidste uges rente-møde i ECB, hvor renterne steg en tand, fordi ECB sagde, at banken ikke nødvendigvis ville bruge alle pengene i pandemiopkøbene (PEPP), vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Ugens hovedbegivenhed bliver onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, hvor fokus vil være på, om den meget lempelige kurs fastholdes.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder